Fëmija juaj shkon në çerdhe - çfarë prindërit duhet të dinë për ardhjen e fëmijës DOE?

  Për fat të keq, prindërit nuk kanë gjithmonë mundësi të jenë me fëmijët e tyre. Dikush duhet të punojë, dikush duhet të studiojë - dhe foshnja duhet t'i jepet grazhdit. Por pavarësisht nga situata, përgatitja për grazhd është një proces i detyrueshëm, në qoftë se nëna dhe babai dëshirojnë përshtatjen në parashkollor për thërrimet që të jenë sa më pak të dhimbshme. Çfarë duhet të njohin prindërit për ardhjen e fëmijës në çerdhe?

Dizajnimi në çerdhe - çfarë dhe kur të aplikoni?

Në çerdhe një nga prindërit shërbeuaplikimin për pranimin e fëmijës dhe dokumentet e mëposhtme :

Kur duhet të aplikoni?

Rreth mungesës akute të vendeve në institucionet parashkollore është i njohur për të gjithë. Dhe të mendosh se foshnja do të duhet të japë çerdhe ose kopshtajo duhet pas lindjes  . Pasi të keni marrë certifikatën e lindjes së fëmijës - është koha për të kandiduar dhe për t'u ngritur në radhë. Dhe - jo në parashkollor vetë, si më parë, por në një komision të veçantë që merret me blerjen e kopshteve.

Çerdhe - në çfarë moshe do të ishte më e mira për fëmijën?

  Për t'u ulur në shtëpi me fëmijën për tre vjet, nuk mund të përballojë çdo nënë. Për këtë situatë të vështirë dhe projektuar një çerdhe në të cilën foshnjave të marrë 12 muaj. Pyetja kryesore mbetet - a do ta mbajë fëmijën në mënyrë të sigurtë ndarjen nga nëna në këtë moshë?

 • Me 1-1,5 vjet.
    Në këtë moshë, nëna për foshnjën, pa të cilën ai nuk mund të ekzistojë. E zhdukur nga atmosfera e kujdesit prindëror dhe butësia, fëmija nuk e kupton pse përreth saj nga të huajt, dhe pse nëna ime e la atë vetëm në një vend të çuditshëm. Çdo njeri i jashtëm për një vit - ky njeri "i çuditshëm", dhe, sigurisht, foshnja nuk është gati të mbetet psikologjikisht për të mbetur pa nënën.
 • Me 2-2,5 vjet.
    Kids këtë moshë janë tashmë më të zhvilluar në çdo kuptim. Ata janë të tërhequr nga kolegët, ata mund të shkëpusin lojërat. Nëse një mësues është një psikolog i mirë, dhe fëmija është me të vërtetë i shoqërueshëm, periudha e përshtatjes do të shkojë shpejt. Por nëse fëmija refuzon të qëndrojë në grazhd, atëherë koha juaj nuk ka ardhur ende për ta lënë atë kundër vullnetit të tij nuk duhet të jetë.

Çfarë nevojitet në çerdhe: bleu "pajën" për një fëmijë në parashkollor

  Në të gjitha fidanishtet dhe kopshtet, rregullat e tyre në lidhje, në veçanti, "pajën", të cilën fëmija ka nevojë të sjellë me vete. Por kërkesat themelore janë të ngjashme për të gjitha çerdhet. Pra, çfarë do të duhet një Yaselnik i vogël?

 • brekë  - 4-5 çifte (ose pelena). Opsioni i parë është më mirë nëse doni që fëmija juaj të bëhet shpejt i pavarur.
 • T-këmisha  - disa copa.
 • Çorape, triko  - 3-4 çifte.
 • Xhaketë ose triko të ngrohtë.
 • Set i veshjeve  në rast të një ndryshimi të plotë (nëse, për shembull, përplasen aksidentalisht).
 • Diaper / mushama  për shtratin.
 • Pizhame.
 • bibs  - 1-2 copë.
 • Smenka.  Llak këpucë nuk ia vlen të marrin, dhe ndjeu pelena. Këpucët më të mira me mbështetje të harkut dhe një thembër të vogël.
 • model flokësh  per nje shetitje.
 • Një set shami të pastër, një krehër, një peshqir.
 • Forma fizike.
 • Set i shkrimit. duke përfshirë edhe platformën.
 • paketë  nën rroba të ndyra.

Pjesa tjetër duhet të sqarohet drejtpërdrejt nga kujdestarët. Për shembull, nëse mashkulli ka një pishinë, atëherë do të nevojiten pajisje për larjen. Nëse ka një ritëm - çekët. Etj. Dhe mos harroni të nënshkruani gjërat e fëmijës, për të shmangur konfuzionin.

Këshilla të rëndësishme për prindërit: si ta përgatisni fëmijën tuaj për çerdhe

  Përgatitja e çerdheve është punë e vështirë për prindërit. Së pari dhe më kryesorja, moms dhe baballarët duhet të mësojnë (të përpiqen për të mësuar) toddler:

 • Chew. Domethënë, transferoni thërrimet me patate të pjekura dhe drithëra për të shpërndarë ushqimin. Natyrisht, gradualisht.
 • Pini nga një Kupë e rregullt  (jo "tasin e pijshëm"), të ngrënë me një lugë.
 • Për të shkuar në të vockël.  Edhe në qoftë se fëmija është akoma nganjëherë në këmbët e pantallonave të tij, dhe çdo herë kërkon petë, është e rëndësishme ta prezantoheni me këtë proces. Kjo është, fëmija nuk duhet të ketë frikë nga tenxhere. Dhe në grazhd, të mbjellur për fat të mirë në tenxhere fëmijët shpejt mësojnë këtë aftësi. Shih gjithashtu: Si ta mësojmë një foshnjë të vockël?
 • Të biesh në gjumë në krevat fëmijësh  pa duart e nënës sime. Gradualisht mësoni fëmijën tuaj të bie në gjumë të pavarur.

Sa përshëndetin e fëmijës  (adaptimi dhe imuniteti i saj), këtu është e nevojshme të mbani mend sa vijon:

 •   Në klimë të rregullt, duhet të kthehettë paktën dy javë para grazhdit  (nëse largoheni).
 • Një muaj përpara se të tregojë grazhdintë gjitha vaksinimet e nevojshme.  Lexoni: planin e ri të imunizimit për fëmijët 2014.
 • Gjithashtu në muajin e kaluar kanëpër të mbrojtur fëmijën nga kontakti me njerëzit e infektuar / të sëmurë.
 • Një javë përpara grazhditpërmbahet nga futja në dietën e foshnjës së produkteve të reja .
 • Fillimi i qershorit dhe fundi i pranverës është koha për futjen graduale tëprocedurat e zbutjes.
 • Mësoji fëmijës suaj mënyrën ditore  çerdhe dhe ushtrime në mëngjes.
 • Më shumë ecje  dhe veshin fëmijës për motin.

Me çfarë dhe me të cilin duhet të futësh fëmijën tënd në çerdhe?

  Jeta e përditshme e fëmijëve në shtëpi ndryshon shumë nga selnica. Dhe jo vetëm se disa prindër dhe shumë fëmijë. Çerdhe është plot me zbulime për një fëmijë, dhe jo gjithmonë pozitive. Kështu qëduhet ta njohësh fëmijën tënd :

Karakteristikat e qëndrimit të shkurtër të grupit të punës në çerdhe për një përshtatje më të mirë me institucionet parashkollore

  Qëndrimi afatshkurtë i grupit është një përshtatje e grupit të veçantë në kopshte për tëvegjël 2-3 orë. Cilat janë karakteristikat e këtij grupi?

 • Mundësi për të lehtësuar përshtatjen  çerdhe dhe kopsht.
 • Aftësia për të vizituar grupin së bashku me nënën time.
 • Ndihmë mom në zhvillimin dhe përshtatjen e fëmijës  me ndihmën e shembujve ilustrues.
 • Grupi është i dizajnuar për moshën e fëmijës 1-3 vjet.
 • Programi arsimor përfshinzhvillimi gjithëpërfshirës i thërrmijave  - Skulptura, vizatimi, njohja me letrat dhe nota, vallëzimi, aftësitë motorike të shkëlqyera, zhvillimi i gjuhës dhe formimi i aftësive të nevojshme etj.