Krime - nuk është vetëm det dhe plazhe. Kjo gadishull ka tërhequr vëmendjen e shumë udhëtarëve, tregtarëve dhe pushtuesve që nga kohërat e lashta, duke lënë në territorin e saj një numër të madh gjurmësh të historisë. Në këtë artikull do t'ju tregojmëçfarë të shohësh në Krime. duke shkuar atje me pushime.

Është e drejtë të fillosh me vendin që thërretsimboli jozyrtar i KrimesëFoleja e Swallow. duke kujtuar një kështjellë mesjetare. Ky monument i arkitekturës ndodhet në një shkëmb 40 metra në fshatin Gaspar pranë Jaltës. Versioni i parë i strukturës u ndërtua në 1878, dhe vetëm në vitin 1912, nën projektin e një prej inxhinierëve arkitektonikë rus, ndërtesa u rindërtua në atë lloj që ne shohim sot. Në vitin 1927, ndërtimi u dëmtua rëndë nga tërmeti i Krimesë dhe u rivendos plotësisht në 40 vjet. Që nga korriku i vitit 2011, foleja e flijimit është transferuar në pronën komunale dhe ekspozita "Bota Magjike e Arkhip Kuindzhi", ku ndodhet piktura e famshme "Night Moonlight në Dnieper" dhe pranë mureve të pallatit ekziston një treg i madh e suvenireve të Krimesë.

Vendi tjetër me vlerë të shohim në Krime, -qyteti i Bakhchisaray. që ështëPallati i khans Krimesë. dhe në periferi - të vjelaqytetin shpellë Chufut-Kale. bazuar në tatar-mongolët e vendosur në territorin e gadishullit. Në pallat ju mund të prekni fjalë për fjalë historinë e Tatarëve të Krimesë, ku gjendet burimi i njohur i lotëve, i përshkruar në një nga poezitë e Pushkinit.

Duhet të flasim gjithashtuSevastopol. ku mund të shikoj mbetjet e qytetit të lashtë grek të Chersonese, për të vizituar Muzeun e flotës së detit të zi, për të shkuar nëBalaclava  nëmuzeu i nëndetëseve. ka aty afërrrënojat e kështjellës Chembalo. Hersonissos  i famshëm për shkak se ky qytet filloi përhapjen e ortodoksisë në mesin e popullit rus. Lidhur me Muzeun nëndetës, duhet thënë se deri në vitin 1994, në vendin e tij ishte një uzinë e fshehtë për riparimin e armëve të tilla.

Gjithashtu shikoni në Krime është një malAi-Petri. domethënë, të rritet në të, duke përdorurteleferik. që përfshin hapësirën më të gjatë të pambështetur të Evropës. Lartësia e malit prej 1.234 metra mbi nivelin e detit, dhe ndodhet vetëm jashtë qytetitAlupka. Përveç kësaj, qyteti ështëPallati Vorontsov. e ndërtuar nga diabaza në shekullin XIX. Stili arkitektonik i këtij pallati kombinon elemente të ndryshme, të mbledhura nga periudha të ndryshme. Gjithashtu vlen të përmendet se si kjo strukturë blends harmonike në peisazhin përreth me një terren të pazakontë.

Ne rekomandojmë që të vizitoniNikitsky Kopshti Botanik. e cila ka statusin e trashëgimisë kombëtare të Ukrainës. Ajo u ndërtua me urdhër të Perandorit Aleksandri I në 1812. Sot në kopsht ka më shumë se 30 mijë specie, varietete dhe hibride të bimëve të ndryshme.

Në një listë të asaj që mund të shihni në Krime, duhet të atribuohetujëvarë Avionët e argjendtë. e cila ndodhet pranë fshatit Sokolinoye, rajoni Bakhchisaray në një lartësi prej rreth 900 metra mbi nivelin e detit. Vendi ku ndodhet është shumë piktoresk - blloqet e gurit mbulojnë plotësisht myshkun, dhe rreth tij rritet ahu dhe shkoza.

Është gjithashtu e vlefshme për të thënë këtënë shumë prej këtyre vendeve u filmuan filma të shumtë. mes tyre Armët e Diamantit, Mrekullia e Zakonshme, Aventurat e Pinocchio, D'Artagnan dhe Tre Musketeers, Safo, Saboteur dhe shumë të tjerë. Prandaj, nëse e gjeni veten në Krime, disa vende do t'ju duken shumë të njohura, siç mund të shihen në ndonjë film. Vendet e renditura në këtë artikull janë vetëm një pjesë e vogël e numrit total të atraksioneve të hapura për turistët në gadishull.