Nja dy dekada më parë, pothuajse çdo familje ruse duhej të ishte qepje e dyqaneve të makinave, nuk u lejonte një gamë të gjerë veshjesh, kështu që ata duhej të ndërthurnin në mënyrë të pavarur veshjet e tyre. Sot gjërat kanë ndryshuar, dhe një përzgjedhje e rrobave të bukura dhe elegante ishte e madhe, por makina e mirë e qepjes nuk e harroi atë.Si të zgjidhni një makinë qepëse. tregoni vendin e sovjetikëve.

Para se të zgjidhni një makinë qepëse, duhet të vendosnicilat funksione duhet të zotërojnë   ky ndihmëtar në shtëpi. Kështu, makinat moderne të qepjes mund të jenë qëllime universale dhe të veçanta dhe, përveç kësaj, mund të kenë një seri të ndryshme të qepjeve. Në jetën e përditshme të përdorura zakonisht makina qepëse universale tipa standarde thur.

Më parë në shtëpi më duhej të vendosesha për makinat qepëse me një makinë konvencionale mekanike: manuale ose pedale. Tani këto makina mund të gjenden, përveç se në tavane ose në dollapet e gjysheve.Makinat qepëse moderne janë të pajisura me makinë elektrike   dhe mund të jetë kontrolli elektromekanike ose i kompjuterizuar (elektronik).

Të dyja menaxhimi elektromekanik dhe kompjuterik kanë të dy pluses dhe minuset e tyre. Për shembull,makina qepëse me kontroll elektromekanik është mjaft e thjeshtë   në qarkullim. Përzgjedhja e llojit të saktë të linjave dhe rregullimet e ndryshme kryhen duke përdorur rrota speciale në pjesën e përparme të makinës. Llojet e mundshme të nyjeve të mjaftueshme për të kryer operacionet më standarde, duke prodhuar produkte.

Makinat qepëse me kontroll kompjuterik kanë më shumë karakteristika. se elektromekanike. Pra, nëse në modelet elektromekanike janë zakonisht rreth 10 lloje të qepjeve, makinat e kompjuterizuara të qepjes mund të kenë deri në qindra lloje të ndryshme të linjave. Gjithashtu në makinat e qepjes me kontroll kompjuterik është një opsion i dobishëm si "këshilluesi i qepjes": makina i tregon operatorit se cilat parametra janë të nevojshëm për një lloj të veçantë pëlhure ose produkti.

Makinat e qepjes elektromekanike janë më të lira se elektronike. prandaj, për përdorim jo-profesional të rrobaqepësisë, si rregull, ato. Makinat me kontroll kompjuterik mund të rekomandohen tek rrobaqepësit me përvojë të cilët e dinë se të gjitha funksionet e "zbukuruara" të makinave të tilla janë të dobishme për to.

Kur zgjidhni makina qepëse, rëndësia e karakteristikave të tilla si shpejtësia e qepjes, presioni i këmbës së shtypësit, lloji i sytheve të përpunimit, një pajisje e tipit Shuttle.Shpejtësia e qepjes. si rregull, rregullohet nga presioni në pedale, por ekzistojnë modele makina, në të cilat mungon pedali: funksionimi i ndalimit dhe ndalimit të makinës kryhet duke shtypur butonin.

Presioni i këmbës së shtypësit në makinë qepëse mund të rregullohet me anë të burimeve të veçanta ose automatikisht. Këmbë në makinë qepëse mund të rritet në një lartësi prej 12 mm, nëse keni nevojë për të trajtuar materialet e trasha të trasha.

Përpunimi i sythe   në modelet moderne të makinave qepëse është gjysmë automatike dhe automatike. Sigurisht, përpunimi automatik më i lehtë, ju lejon të shpejt dhe lehtë të bëni sythe të shumta të njëjta identike. Por kjo mundësi rrit ndjeshëm koston e makinës, kështu që mund të jeni të kënaqur dhe modeli me përpunimin gjysmë automatik të sythe, nëse duhet të punoni vetëm herë pas here.

Pajisja e tipit Shuttle   shumë e rëndësishme kur zgjedh një makinë të përshtatshme qepëse. Anija është luhatëse, horizontale dhe vertikale. Shinat e Oscillating ka shumë disavantazhe, zakonisht është e pranishme vetëm në modelet më të lira. Obecanja horizontale Shuttle dyfishtë është më popullor, ajo është në makina në varg të çmimeve të mesme. Transporti vertikal është vetëm në makina të shtrenjta profesionale, konsiderohet si më i besueshmi, sepse pengon ngatërrimin e temave.

poshtëpër të zgjedhur një makinë qepëse. është mirë që të aplikoni jo vetëm në dyqanin e pajisjeve dhe shitjen e dyqaneve të specializuara të qepjes. Në këtë rast, ekziston mundësia për të diskutuar me konsulentin veçanërisht të interesuar në modelet që të provojnë makinën në veprim, të studiojnë karakteristikat e tij. Për t'i dhënë përparësi asaj duhet të jenë prodhimet e markave të mirënjohura, cilësia e ndërtimit e të cilave është konfirmuar nga përvoja e gjatë e shumë njerëzve në mbarë botën.