Duke shkuarnë një udhëtim me një fëmijë të vogël në krahët e saj. shumë prindër kanë frikë nga problemet që mund të përballen në rrugë. Ose për të sjellë karrocë fëmijësh? Nëse po, atëherë ku ta vendosni? A keni nevojë për pajisje të posaçme? Çka nëse papritur në rrugë fëmija do të jetë i keq? Çfarë lloj transporti që zgjidhni të vizitoni, varet shumë nga përgjigjet e këtyre dhe pyetjeve të tjera të tilla.

Pra, nëse po udhëtoninë aeroplan me një fëmijë të vogël. Në parim, është e mundur që të merrni një fëmijë me vete në një fluturim ajror në çdo moshë, duke filluar edhe nga disa muaj. Një pyetje tjetër është se sa e rëndësishme është ky udhëtim dhe nëse është e mundur të bëhet pa të. Sidoqoftë, udhëtimi ajror është një barrë fizike dhe psikologjike për fëmijën. Zhurmat e mprehta të presionit, zhurmat dhe dridhjet nga motorët e avionit mund të shkaktojnë shqetësime tek fëmija. Dhe sa më i ri është fëmija, aq më e vështirë është të ballafaqohet me këtë siklet.

Nëse rrethanat lejojnë, është më mirë të fillosh udhëtimin ajror me fëmijën nga rreth një vjeç, kur fëmija mund të ecë me nënën e tij me dorezë. Sidoqoftë, ai nuk është aq i pafuqishëm sa një i porsalindur, por jo aq i fuqishëm sa një fëmijë dy apo trevjeçar.

Linjat ajrore të ndryshme kanë qëndrim të ndryshëmstrollers fëmijë. Në varësi të madhësisë ose peshës së karrocë fëmijësh mund t'i atribuohet të dyja valixheve, për të cilat ju duhet të paguani veçmas, dhe të dorëzoni bagazhin, i cili nuk kërkon pagesë shtesë. Për të mos u bllokuar, është më mirë të dini paraprakisht me kompaninë ajrore se si ndodh situata me transportin e karrocave të foshnjave.

Çfarë mund t'ju nevojitet dhe fëmijës gjatë fluturimit? E gjitha varet nga mosha e fëmijës. Nëse fëmija juaj mban pelena, atëherë sigurohuni që të sillni disa pjesë në kabinën, mundësisht me një diferencë. Ju gjithashtu do të duhet një set rezervë rroba në rast pelenash të rrjedh. Nëse fëmija juaj tashmë ecën në tenxhere, atëherë ju mund të merrni me vete dhe atë. Shpesh një fëmijë në një mjedis të panjohur nuk mund të shkojë normalisht në tualet, kështu që një tenxhere e preferuar në këtë situatë do ta ndihmojë të relaksohet. Shumë prindër gjithashtu përdorin një tualet të zakonshëm në aeroplan, duke mbajtur fëmijën në krahët e tyre mbi tualet.

Jetë i sigurt për të marrë në kabinën e avionitçantë e ndihmës së parë me barna esenciale. Mjetet për trajtimin e plagëve, antipiretik, analgjezik, përfshirë drogat për dhimbje barku, mjete për alergji. Merrni barnat individuale të fëmijës tuaj me ju.

Ushqyerja për fëmijën  më mirë për të marrë aeroplan tuaj në Bord aeroplan është i lejuar për të kryer baby pyureshki dhe lëngje. Nëse fëmija është mjaft i madh, atëherë me siguri ju mund t'i jepni atij ushqimin e ofruar në aeroplan. Por në mjedisin e ri të fëmijës mund të jetë kapriçioze, kështu që është më mirë që ushqimi të ishte i preferuari dhe njohuria e tij. Gjithashtu mos harroni të sillni fshin me lagështi dhe thatë. Fëmija mund të derdh, ushqim të ndotur apo ndonjë gjë tjetër.

Nëse përdorni një hobe në shtëpi, atëherë do të jetë shumë e dobishme për ju në një aeroplan. Në hobe, fëmija mund të fle, dhe nëse jeni duke ushqyer me gji, është shumë i përshtatshëm për të ushqyer në hobe.

Në fluturim ju duhet të merrni më shumëujë ose lollipops. Pas ngritjes është më mirë t'i jepni fëmijës një pije në të njëjtën kohë, kështu që veshët e tij "shtyhen". Lollipops për fëmijët më të vjetër gjithashtu ndihmojnë ata për të lehtësuar transferimin peng të veshëve. Nëse fëmija përdor një biberon, mos harroni të merrni atë në një fluturim. Kjo do të ndihmojë fëmijën të qetësohet ose të bjerë në gjumë. Gjithashtu ndihmoni për të qetësuar disa lodra të preferuar të fëmijës suaj. Merrni një fëmijë më të vjetër do të ndihmojë disa lojëra të qeta, ngjyrosje, puzzles.

Nëse keni udhëtimnë tren. në shumë prej rekomandimeve mbeten të njëjta si për udhëtimin ajror. Megjithatë, ka disa çështje të tjera. Për shembull, cila është makina më e mirë për të marrë: ndarje apo couchette. E gjitha varet nga fëmija juaj dhe koha e udhëtimit. Nëse fëmija juaj është i vogël dhe praktikisht fle gjatë gjithë kohës ose në udhëtim përputhet me periudhën e zakonshme të gjumit të fëmijës, është ndarja më e përshtatshme. Coupe është e qetë dhe paqësore, askush nuk do të shqetësojë gjumin e foshnjës. Për fëmijët më të vjetër gjatë çastit mund të duket shumë i ngushtë dhe i mërzitshëm, kështu që një karrocë e klasit të dytë është shumë më interesante.

Fëmijët shumë më shpejt se të rriturit duke marrë në tren mërzitur, terminally mërzitur.Në tren të gjithë të ndryshëm nga mënyra e zakonshme e ditës fëmijë, kështu që foshnja mund të humbasë oreksin, të bjerë poshtë gjendjen shpirtërore. Prandaj, merrni me vete në një udhëtim të njohur për sendet shtëpiake të fëmijëve: kupa, pllakën dhe lugën tuaj të preferuar. Përpiquni të ndiqni zakonet e zakonshme për ritualet e foshnjës, për shembull, duke larë para se të shkoni në shtrat, një përrallë ose një ninull. Gjithashtu merrni me vete lodrën tuaj të preferuar, me të cilën ai binte në gjumë.

Çdo udhëtim është stresues për fëmijët. Në një mjedis të panjohur ata ndjehen të hutuar dhe të pasigurtë. Prandaj, vetëm prindërit mund të ndihmojnë fëmijën e tyre, sepse kur afër kecit njerëzit janë të sigurt dhe të qetë, dhe fëmija më pak nervoz. atëherëudhëtimi për fëmijën do të jetë një aventurë argëtuese.