Me zhvillimin e popullaritetit të slings përpara se shumë prindër të përballen me pyetjen: A kam nevojë për një endacak? A është e mundur për të bërë vetëm një hobe apo, përkundrazi, endacak është më e dobishme për një fëmijë? Perpiqu te kuptoshcila është më e mirë: buggy apo hobe?

E pra, çfarë është një karrocë fëmijësh, të gjithë e dinë të dorës. Por ajo që një mrekulli është jashtë - hobe - jo të gjithë e dinë. Me pak fjalë, hobeja është një grup i veçantë indesh, përmes së cilës fëmija është bashkangjitur në mënyrë të veçantë tek nëna. Për më tepër, duart e nënës janë të lira, dhe ngarkesa në shpinë është e shpërndarë në mënyrë të barabartë.

Slings në botën moderne po përjetojnë një "lindje të dytë". Në fund të fundit, mijëra vjet më parë, kjo përshtatje u përdor në mënyrë aktive nga gratë e vendeve të Lindjes: India, Kina, etj. Mami e lidhi foshnjën e saj me shpinën ose gjoksin dhe mund të angazhohet në traditën e grave në këto vende: të mbledhë gjethe çaji, të punojë në fushën e orizit etj.

Çfarë është e gabuar me një karrocë fëmijësh tradicionale?

Stroller është shumë i rëndë  - udhëtimet në transportin publik po shndërrohen në një torturë të vërtetë për nënën time. Edhe në një makinë personale karroca nuk është gjithmonë e përshtatshme për t'u paketuar, pasi ajo nuk përshtatet në bagazhin.

Nëna e stroller e rëndëi pakëndshëm për të hyrë në hyrje  në shkallët, karrocë fëmijësh nuk mund të përshtatet në një ashensor të zakonshëm dhe jo të mallrave.

Me një anësor nuk ju vini në dyqan. ajo duhet të lihet në hyrje, në ndërgjegjen e kalimtarëve-nga: kush kalon nga, dhe cili pozaritsya në të mirën e dikujt tjetër.

Stroller duhet të ruhet diku.  Nëse stroller është ruajtur në shtëpi, ajo grumbullon zonën tashmë të vogël të një apartamenti standarde.

Transportimi në mot me shi apo në dimër, duhet të lani. Kjo përsëri është jashtëzakonisht e papërshtatshme në kushtet e apartamenteve të vogla.

Shkallë shkallë në vende publikejo gjithmonë të pajisur me shina të veçanta  për karroca. Nëse binarët janë ende atje, atëherë gjerësia e tyre nuk mund të përputhet me gjerësinë e karrigeve me rrota, moms duhet të dalin me mënyra të ndryshme të dyshimta për të tërhequr karrocë nga shkallët ose për ta ngritur lart.

Përkundër të gjitha këtyre disavantazheve,karroca nuk mund të zëvendësohet. nëse, për shembull, duhet të ecni me fëmijën tuaj në dimër. Ecja në distanca të gjata në këtë rast është shumë më pak e lodhshme për nënën dhe foshnjën, nëse fëmija është në një endacak. Në këtë rast, në parim mund të përdoret hobe, por nuk është gjithmonë e përshtatshme për të fshehur një fëmijë nën veshjen e jashtme të nënës ose për t'u ulur mbi pallton ose xhaketën e nënës.

Në dimër,kur akulli në rrugë. veshin fëmijën në një hobe është mjaft e rrezikshme, sepse nëna mund të kaloj. Me një karrocë fëmijësh në këtë rast, më të sigurt.

Stroller do të ndihmojë  Mami, nëse ajo ka nevojë për të bërë shumë blerje. Në këtë rast, shqetësimi i karriges me rrota kompensohet nga një shportë e volitshme e përshtatshme dhe duke mbajtur një foshnje në një hobe dhe shumë çanta dhe çanta, derisa nuk hapin derën e dyqanit nuk është alternativa më e mirë.

Nëse familja ka më shumë se një fëmijë. atëherë karrocë në këmbë është më i përshtatshëm se hobeja. Për të kapur më të moshuarit ose për të shkundur atë në një ritëm është më i përshtatshëm kur fëmija është duke fjetur në një karrocë fëmijësh.

Nëse nëna pret një fëmijë. është kundërindikuar të veshin plakun në një hobe. Pas të gjithë fëmijës tashmë të rëndë dhe, përveç kësaj, mund të lëshojë pa dashje një mama me një këmbë.

Kur fëmija tashmë po ecën. Hedhja tek ai është më shumë një pengesë sesa ndihmë. Kec dëshiron të kandidojë, të kërcejë dhe ta vendosë atë në një karrocë fëmijësh ose të nxjerrë nga ajo shumë më i përshtatshëm se sa të lidhë-zgjidh heshtën çdo pesë minuta.

Sling rekomandohet  për të vegjëlit, të cilët kanë nevojë për një kontakt fizik me nënën e tyre për paqen e mendjes. Kur foshnja duhet të jetë rreth orës, orët do të ndihmojnë të qëndrojnë me fëmijën dhe të çlirojnë duart për gjëra të tjera.

Bëni fëmijën në hobe. prekja ndaj trupit të ngrohtë të nënës sime, ecja e nënës që është e zakonshme që nga jeta e mitrës së nënës, të gjitha ndihmojnë për të zvogëluar siklet e fëmijës nëse vuan dhimbjen e barkut.

Në ato raste,kur duhet të shkosh në klinikë  ose në dyqan rreth qoshe për një copë bukë, hobe është më i përshtatshëm se një endacak. Së pari, karroca nuk ka ku të vendoset, dhe së dyti, për të drejtuar shpejt pas një ose dy produkteve, shporta e karroës nuk është e nevojshme dhe ende ka vështirësi në mbajtjen e karrocës jashtë shtëpisë dhe mbrapa.

Në një foshnje me hobeju mund të ushqeni me gji  madje edhe në një vend publik. Pëlhura të gjera e mbrojnë plotësisht foshnjën dhe nënën nga pikëpamjet e panjohura.

Hoseja lejon fëmijën të shohë se çfarë po ndodh përreth. C 2-3 muaj, fëmija është shumë i interesuar në mënyrë aktive në botën rreth tij nuk është e mjaftueshme shqyrtim nga endacak.

Sling - një gjë e përshtatshme për nënën. Por nuk duhet të harrojmë se sa më i vjetër bëhet fëmija, aq më shumë nevojat e reja dhe nuk mjafton që ai të jetë vetëm me nënën e tij. Prandaj, hobeja dhe karroca nuk janë të këmbyeshme, por përshtatjet plotësuese, secila prej të cilave është e mirë në mënyrën e vet. Nëse një fëmijë fle mirë në një karrige me rrota, atëherë për shëndetin e tij psikologjik është krejtësisht i sigurt të jetë në të dhe hobeja është shumë e dobishme për nënën në shtëpi dhe mund ta merrni me vete për një shëtitje.

Duke dëgjuar ndjenjat e tyre dhe fëmijën tuaj, çdo nënë do të përcaktojë se çfarë endacaku ose hobe, është më i përshtatshëm për t'u përdorur në shtëpi ose në lëvizje.