nëPashke. festën e Ringjalljes, traditën e harlisur për të pjekur ëmbëlsira, për të bërë djathin e Pashkëve dhe, natyrisht, për të pikturuar dhe pikturuar vezët. Megjithatë, përveç përgatitjes së pjatave festive për tryezën e Pashkëve, është e nevojshme të kujdesemi edhe për dekorimin e shtëpisë.Mjeshtëri për Pashkë. për shembull, si një kurorë me vezë, një dekoratë e përsosur e brendshme.

Një kurorë e vezëve është një zeje e madhe për Pashkët.Kurorë mund të jetë pjesë e vendosjes suaj festive. ata mund të bëjnë një mur. Në vendet perëndimore, kurora të tilla përdoren gjithashtu për të dekoruar dyert e hyrjes. Nuk është e vështirë të bësh një kurorë me vezë me duart e tua.

Nga rruga, në rregullpër të bërë një kurorë me vezë. nuk është e nevojshme të përdoren vezët e vërtetë të pulave, në fund të fundit, vepra artizanale për Pashkë mund të bëhen nga një sërë materialesh që janë në dispozicion: temat me leshi të gjallë, copa rroba dhe lëkurë, tela, shkumë etj.

Për prodhimin e garlands e vezëve, ka një shumëllojshmëri të mënyrave. Për shembull, për të prodhuar këto vepra artizanale për Pashkë ju mund të rrini në bazën e telave të materialeve të ndryshme dekorative dhe vezëve të pikturuara.një kurorë e thjeshtë e bërë nga vezët ju mund ta bëni këtë.

i parëju duhet të përgatisni 12 vezë, njësoj të bardhë dhe ngjyrë kafe. Vezët duhet të lahen plotësisht, pastaj me kujdes të shpojnë secilën nga të dyja anët dhe të hedhin në erë përmbajtjen e tyre. Tjetra, përgatit tela. Për ta bërë këtë, nga spiralja e telit (ajo duhet të jetë mjaft e trashë) përafërsisht prerë 1 m. Prerë një copë teli duhet të mbështjellë në një unazë. Vezët duhet të jenë të filetuara në unazën e telit që rezulton, me ngjyra të alternuara.

Me tutjeju duhet të përgatisni gjethet për këtë DIY për Pashkë. Për ta bërë këtë, prerë letrën e kuzhinës në copa që matin përafërsisht 6x10 cm, dhe pastaj prerë gjethet nga letra. Nga çdo palë boshllëk do të jetë një fletë secili. Pasi është e nevojshme për të marrë tela (duhet të jetë pak më e trashë se ajo e përdorur për bazën) dhe prerë në copa me një gjatësi prej rreth 7-8 cm.

ndjekurçdo copë tela të prerë zhytur në zam për rreth gjysmën e gjatësisë  dhe pastaj ngjit në tel nga njëra anë e lë bosh në mënyrë që tela formuar sikur vena kryesore. Po kështu, ju duhet të ngjitni boshllëqet dhe lë anën tjetër të telit. Kështu, në çdo segment të telave do të ketë dy gjethe.

Çdo palë gjethe duhet të jetë e bashkangjitur në bazën e unazës midis vezëve. tela me gjethe të mjaftueshme për të përfunduar tela e bazës dhe pastaj të bëjë disa "twists" për të rregulluar pozicionin e gjetheve. Tani mbetet për të prerë tela të tepërt, dhe lidhni unazën me shirit ngjitës. Pika e lidhjes mund të zbukurohet me një fjongo të bukur ose lak. Një artikull i tillë për Pashkët si një kurorë e vezëve është gati.

Mjeshtëri për Pashkët, të bëra me duart e veta, nuk janë vetëm një dekor i mrekullueshëm për një mbrëmje festive, por gjithashtu mund të jenë dhurata të mrekullueshme për miqtë dhe familjen. Për shembull, të bëra me duart e tyrenjë kurorë e bërë nga vezët Ju mund të paraqitni si një dhuratë nëse shkoni në Pashkë për një vizitë.