Problemitransportin e peshkut  në distancë të gjatë me shumë akvaristë. Udhëtime të shkurtra peshqit më së shumti qëndrojnë normalisht - nëse i keni blerë ato, dhe duke sjellë në shtëpi, mund të jeni të qetë. Në një kavanoz ose një qese plastike të lidhur mirë për një ose dy orë me Pets, asgjë nuk do të ndodhë.

Epo, nëse e ndërroni vendbanimin tuaj, dhe keni shumë? Edhe këtu vlen të merret parasysh.Më e mira nga të gjitha, për të transportuar përdorin një qese plastike të rregullt. Idealisht - nëse është bërë me materiale të dendura, atëherë do të jetë e vështirë të dëmtojmë ose ta grisim atë. Vëllimi i paketës për transportimin e peshqve në distanca të gjata - aq më shumë, aq më mirë, sidomos nëse do të keni një kohë të gjatë në rrugë. / p \\ u003e

Peshku nga një akuarium derdh ujë nga ajo, vetëm ta bëjë atë më parë, kur uji është i pastër pa ndonjë grimcë të vogël. Është e mundur në prag të paketimit të peshkut të bëjë një zëvendësim të pjesshëm të ujit ose të mbushë kontejnerët me ujë 2/3 nga Akuariumi në të cilin peshku është mbajtur dhe 1/3 me ujë të freskët. Peshku më pak që keni në paketim, aq më lehtë është t'i transportoheni. Për të shmangur dëmtimin, është më mirë të transportohet veçmas skuqja dhe peshku i rritur. Ju mund të llogarisni si vijon: për 1 litër ujë 5-7 peshq 2 cm të gjata. / P \\ u003e

Nëse ka nevojë në një paketë për të mbajtur një numër të madh të skuqurve, pa injektimin e oksigjenit nuk mjafton. Rne rekomandojmë të përdorni dy pako, një duhet të mbivendoset brenda një tjetri në rast se një prej tyre rrjedh.  Qoshet e paketave duhet të vishen - me ndihmën e elastike ose vetëm lidhin një nyjë. Nëse jo, peshqit, sidomos ato të vogla, mund të mbërthenin në qoshe, të mbyten ose të shtypen. Disa dyqane përdorin pako speciale me qoshe të rrumbullakëta, të cilat janë projektuar për mbajtjen e peshkut. / Pg;

Shpesh peshku vdes në lëvizje për shkak të ndotjes së ujit dhe mungesës së oksigjenit në të.Vëllimi i hapësirës ajrore në një paketë me peshk akuariumi duhet të paktën të dyfishojë volumin e ujit. Nëse blini peshk në një dyqan manar, dhe keni një udhëtim të gjatë, kërkoni që paketat të mbushen me oksigjen. Në disa dyqane ju do të pyeteni nëse do të shkoni larg dhe do të bëni gjithçka vetë. / p \\ u003e

Peshku mund të Paketohen në enë plastike me kapak ose në kavanoza plastike.  Kontejnerë të ngurtë, në krahasim me paketat shumë më të lehtë. Së pari, peshqit nuk kanë gjasa të jenë në gjendje t'i shpojnë ata me spina të tyre ose të shkaktojnë dëme të tjera. Së dyti, ata nuk kanë qoshe, të cilat mund të marrin peshq. Së treti, gjatë udhëtimit mund të hiqni kapakun dhe të lini në ajër të pastër. Së katërti, këto kontejnerë janë shumë më të lehtë për t'u hapur për lirimin e peshkut në shtëpinë e tyre të re. / P \u0026 gt;

Peshqit nuk ushqehen gjatë ditës para se të lëvizin. Kur lëviz, opsioni ideal është një enë e errët. Në errësirë, peshqit janë më pak të frikësuar dhe sillen me qetësi. Dhe madje edhe më mirë për t'i transportuar ato në një termoset. Nuk është vetëm errësira, por është gjithashtu e mundur të ruhet një temperaturë e rehatshme, si në dimër - me ndihmën e ngrohësve, dhe në nxehtësinë e verës. / p \\ u003e

Vendi i ri nuk e liron peshkun menjëherë në Akuariumi. Është e nevojshme që temperatura e ujit në paketim të jetë e njëjtë si në akuariumin. Për ta arritur këtë, vendoseni paketën drejt në Akuariumi pa e prishur atë. Uji në akuarium duhet të jetë një peshk akuariumi i përhershëm dhe i gjallë. Kur temperaturat janë të barabarta, zgjidheni çantën dhe shtoni një sasi të vogël të ujit nga akuariumi në qese. Kjo procedurë duhet të përsëritet disa herë derisa uji nga akuariumi nuk do të përbëjë pjesën më të madhe të ujit që ishte në paketim. Në këtë rast është e nevojshme të vëzhgohen kushtet e kafshëve të tyre. Nëse gjithçka shkoi mirë, atëherë ato mund të lëshohen në akuarium.