Nëse keni blerë një kostum Santa Claus Viti i Ri, dhe ju nuk keni një mjekër atje, ose keni një kapelë dhe ju nuk keni mjaft prej saj për një imazh të plotë, mos nxitoni të shqetësoheni. Ne do t'ju tregojmë sa thjesht, shpejt, pa shumë përpjekje dhe shpenzime, pa përdorur shumë materiale për ta bërë këtë pjesë integrale të imazhit vetë. Ju mund të përdorni materiale të ndryshme, të cilat ju preferoni të shijoni, zgjidhni më të përshtatshmet. Përdorni udhëzimet hap pas hapi me foton më poshtë. Është shumë e shpejtë dhe e lehtë.

Për të punuar ju duhet të:

  • Një copë pëlhure të bardhë (pëlhura të trasha: kadife, lulëzim jashtë, kadife, velour, ndjerë, loden etj. (Çdo zgjedhje, jo domosdoshmërisht nga lista))
  • çamçakëz
  • gërshërë
  • laps
  • temat (e bardha)
  • një gjilpërë (një makinë qepëse)

Udhëzime hap pas hapi:

  • Merrni copën e përgatitur të rrobave të bardha, përkulni atë në gjysmë dhe tërhiqni mbi të me një model laps. Madhësia e modelit varet nga madhësia e mjekrës tuaj të ardhshme. Ne morëm një 20 * 15 (për një adoleshent). Ju në varësi të madhësisë së saj, bëni modelin e dëshiruar.
  • Pasi kemi tërhequr në modelin e rrobave të palosura, duke lëvizur në prerjen e tij. Pritini, marrim një mjekër të qetë me mustaqe të veçanta. Ndërsa ne palosur pëlhurë, ana e djathtë e mjekrës do të jetë një imazh pasqyrë e majtë.
  • Pastaj ne cepin skajet e shtyllës sonë, kur kjo bletë individuale transplantoi në bazën pasi ai veç e veç, prostrochite ose prochem. Dhe hapi i fundit do të jetë qepja elastike në shpinë. Madhësia e grupeve do të varet nga madhësia e kokës.

Mjekra jonë e pazakontë është e gatshme! Ju mund të visheni dhe të shkoni në pushime!

Tani do t'ju tregojmë për disa mënyra të tjera për të bërë pjesën e nevojshme dhe integrale. Përdorni çfarëdo që dëshironi. Pak kohë dhe gjithçka është gati!

Mjekësia nga një parukë:

Për këtë ne kemi nevojë për një parukë të bardhë apo parukë. Ju mund të jepni duke përdorur curlers flokët curlers, ose lënë ato drejt, përdorni një produkt kaçurrel. Ashtu si në shembullin e shqyrtuar në mënyrë të detajuar, duhet të jetë elastike. Qep atë në skajet e parukës, kështu që mjekra jonë mbante të shtrënguar në kokë dhe nuk bie (siç është për të qepur kemi diskutuar më lart). Kjo parukë do të duhet të shkurtojë formën e dëshiruar (mjekrën). Ju mund të merrni në vend të një parukë ose clip flokët në flokë faux të bardhë. Nuk do të duhet të prerë flokët nga kunjat, dhe të qep elastike.

Mjekër, nëpërmjet përdorimit të leshit:

Me ndihmën e leshit të pambukut, gjithashtu mund të plotësoni opsionin që ne e konsiderojmë në detaje. Për ta bërë këtë, ngjitni ose mbështillni fije të bardha të leshi pambuku në të gjithë sipërfaqen e pëlhurës. Produkti është gati!

Mjekër duke përdorur lesh faux:

Për ta bërë këtë, do të duhet të presim një shesh të madhësive të duhura nga një lesh artificial (nga veshi në vesh gjerësia, nga buzët në gjoks, gjatësia). Pastaj prerë një vrimë të vogël në formën e një shirit për gojën, poshtë sheshit të rrumbullakosura me gërshërë. Pastaj prerë brezin elastik të madhësisë së duhur (në mënyrë që mjekra të mos bjerë - në anën e pasme të kokës nga veshi në masë të veshit) dhe qep në copë.

Një mjekër e bërë nga litar:

Në këtë mënyrë, si leshi i pambukut, mund të plotësoni metodën e prodhimit të diskutuar më lart në detaje. Ne marrim litarin prej liri, mund ta përdorim tjetrin dhe ta çmontim atë në vargje të veçanta. Kur ata janë të ndarë, ata do të mbeten me onde. Qepini ato me një fije të bardhë ose ngjitës në copëza prej pëlhure. Pas brezit të gomës do të mbajmë mjekrën tonë.

Mjekër letre:

Ne marrim fletë letre të bardhë. Ne e prerë atë me shirita (petë), kështu që 1cm-2cm mbetet në fund të letrës (buzë). Për ta bërë mjekrën tonë të harlisur, bëjmë rreth 5-10 billets, qepim një shtresë në anën tjetër me shtresa (fije e bardhë për shiritat e mbetura në 1cm-2 cm.). Për ta bërë mjekrën tonë kaçurrel, ne i fryjmë shiritat e prerë në një laps. Ne qepim rreshtat e lidhur në një rrip pëlhure nga një fije e bardhë, dhe pastaj në strukturën e një bande elastike, në mënyrë që punkti ynë të mbahet në kokë.

Zgjidhni rrugën tuaj dhe prodhimin. Secili prej tyre është i lehtë dhe i shpejtë në punë. Ju urojmë shumë fat! Bëhuni një Santa Claus unik dhe origjinal!