Fjala amulet ka një rrënjë me fjalë për të mbrojtur, për të mbrojtur, domethënë për të mbrojtur dhe mbrojtur nga të gjitha problemet dhe vështirësitë. Mijëra sende u krijuan që ishin në shtëpi dhe shmangën shpirtrat e këqij, ka pasur ato që personi kishte për të kryer me vete: unaza, rrathë, pendants. Marrja e një amuleti suvenire është një mundësi për t'i përcjellë një pjesë të ngrohtësisë dhe dashurisë tënde të dashurit tuaj. Sot, propozojmë të bëjmë një suvenir të Vitit të Ri, i cili do të bëhet një talisman për të afërmit tuaj.

Si të bëhesh souvenir-talisman me duart e tyre

Si një amulet ne propozojmë që të bëjmë një byzylyk me një varëse melburi. Sipas besimeve të lashta keltike, ajo është në gjendje të largojë djallin dhe gjithashtu të sjellë fat në të gjitha çështjet dhe përpjekjet, për të shpëtuar nga sëmundjet. Byzylyk ynë jo vetëm që do të mbrojë pronarin, por edhe të veprojë si një accessory origjinale.

Le të fillojmë me përgatitjen e materialeve, kemi nevojë:

  • një pjesë e vogël e argjendit të ndritshëm ose balta e polimerit
  • një thikë për prerjen e mastikës
  • varëse katrore
  • kruese dhëmbësh për të krijuar vrima
  • një vulë në formën e një patkoi
  • bojë akrilike, një furçë gjobë, peshqir letre
  • lustër me shkëlqim ose llak për argjilën e polimerit
  • dantella të pambukta, kërp apo lëkurë të freskët
  • kapëse metalike për byzylyk (opsionale)

Ne ju kujtojmë se është më i përshtatshëm për të punuar me argjilën polimer në një sipërfaqe xhami ose qeramike.

Viti i ri souvenir-talisman: master class

Ne fillojmë të bëjmë amuletin e suvenirit tonë të Vitit të Ri, përpiqemi të punojmë me shumë kujdes, duke i kushtuar vëmendje detajeve më të vogla.

Së pari, prerë një copë të vogël të materialit. Nëse keni një paketë të vogël, për shembull, balta Fimo, atëherë ajo do të marrë 1/4. Roll një top i zoti, dhe pastaj rrafsh atë me gishtat tuaj, trashësia diku 3-4 mm.

Tani prerë shesh. Nëse nuk keni një vulë të veçantë, atëherë përdorni ndonjë mjet të improvizuar. Forma mund të jetë drejtkëndëshe ose ovale. Qoshet duhet të jenë rrumbullakuar pak.

Armatosur me një kruese dhëmbësh, shënoni vendndodhjen për vrimat e ardhshme. Kontrolloni që ato janë të vendosura në anët simetrike. Bëni vrima me madhësi të përshtatshme, duhet futur lehtësisht një varg.

Duke përdorur një vulë, zbato një foto të patkallës. Nëse nuk ka mjet të veçantë, atëherë vizatoni një patkua në një amulet suvenire me dorë (për shembull, duke përdorur një gjilpërë).

Siç mund ta shihni, në një nga fotografitë hap pas hapi, pezullimi i rrathë është zbukuruar me një mbishkrim. Ju gjithashtu mund të gdhendni emrin e pronarit fat të suvenirit të Vitit të Ri.

Kur fotografia është e gatshme, ne dërgojmë artizanën në furrë. Ndiqni udhëzimet në paketim.

Pasi produkti të jetë ftohur të marrë bojë dhe të shtoni një model të ngjyrës.

Tepricë menjëherë hiqni peshën e letrës. Tani mbuloni sipërfaqen me llaç ose lustër. Kini kujdes që ajo të mos hyjë në vrimat e bëra. Nëse kjo ndodh, menjëherë pastroni atë me një krunde dhëmbësh.

Kur shtresa të thahet, mund të filloni montimin e byzylykut.

Nëse keni një shtrëngim, atëherë rrip mund të bëhet nga disa spango me ngjyra. Pritini disa copa fije, futini në vrimë dhe rregulloni në nyjë.

Mbërritjet e mbetura duhet të jenë të njëjta gjatësi. E njëjta gjë duhet bërë, nga ana tjetër. Matni gjatësinë e nevojshme të byzylykut dhe prerë tejkalimin. Tani është e nevojshme për të kapur bllokimin.

Ne përdorim handpieces standarde dhe grepa me grep. Kur vendosni skajet e byzylykut në majë, shtoni një pikëz zam për ta mbajtur strukturën më mirë.

Kemi përfunduar krijimin e një amuleti suvenire për Vitin e Ri. Ajo duket shumë origjinale, do të përshtatet si një aksesor i mirë për çdo imazh të përditshëm, dhe patkua do të mbrojë me besueshmëri nga sëmundjet e botës së jashtme dhe do të sjellë fat të mirë.