Scrapbooking - bërjen dhe mbushjen e duarve me letra të bukura, letra të vogla, fletore dhe kartolina. Kartat e Scrapbooking janë shumë të njohura tani dhe, sigurisht, vlerësohen në mbarë botën më shumë se sa të replikohen kartolina nga raftet. Ato janë dhënë në dasma dhe ditëlindje. Nuk duhet të jetë një mjeshtër për të kënaqur veten ose të dashurit tuaj - variante të thjeshta të kartave të tilla mund të bëjnë ndonjë fillestar. Në këtë klasë master ju do të mësoni se si të bëni një kartolinë përshëndetëse në stilin e scrapbooking me modele të bukura gjeometrike në vetëm 7 hapa.

Për të bërë një kartolinë të tillë, do t'ju duhet:

  • 2 copë katrorë të letrës grafike (10 x 10 cm për të marrë një fletë pune të veçantë nuk është e nevojshme, përshtatet një pjesë të kontrollit të fletores)
  • fleta është një karton i hollë dhe fleksibël i dyfishtë me ngjyra (në këtë master master - ngjyrë kafe, por ju mund të merrni ndonjë ngjyrë.) Në përgjithësi, cilësinë e kartonit mund të përdorni letër për pastel - ka cilësi dhe dendësi të dëshiruar, dhe është shitur një fletë në të njëjtën kohë në një shumëllojshmëri të opsioneve të ngjyrave)
  • letër origami me modele të ndryshme (ose mundësisht 3 lloje të ndryshme të letrës)
  • ngjitës
  • thikë për prerjen e letrës
  • laps
  • makine qepese.

Kartolinë në teknikën e scrapbooking me duart tuaja - udhëzim hap pas hapi

Hapi 1. Raschertite një copë letër grafik shesheve të kaluara nga linjat diagonale (si foto). Ky është një skicë për kartat e ardhshme: modeli do të përbëhet nga sheshe dhe trekëndësha me modele të ndryshme. Mund ta kopjoni atë në foto dhe mund të bëni vetë.  Hapi 2. Ngjyra e etiketës së letrës / letrës me forma të ndryshme letra të ndryshme në këtë skicë. Në foto - tre lloje letrash (të verdhë (Y), të kuqe (R) dhe blu (B) - edhe pse kjo, natyrisht, legjendat, çdo copë letre nuk është vetëm një ngjyrë edhe pse dominon modelin) .  Hapi 3. Vendosni skemat e skemës - do të udhëzoheni në "Kuvendin" e të gjitha pjesëve. Merrni një tjetër fletë grafiku dhe kopjoni skicën. Pastaj prerë fletë, prerë të gjitha sheshet dhe trekëndëshat si ata do të shfaqen, nëse ata janë elementë të gatshëm për kartat. Hapi 4. Duke përdorur detajet e prera si një shabllon, prerë letrën origami me modelin e dëshiruar. Ka shumë mënyra për të prerë letër të tillë; Më e shpejtë është që të mbështillni me kujdes fletën origami mbi shabllon, dhe pastaj të prerë folds: ju do të merrni shumë trekëndësha të vogla ose sheshe. Por ju mund të zgjidhni ndonjë mënyrë tjetër; mos harroni, nëse shënoni letrën në laps dhe nuk i fshini ato nga pjesët e prera, faqja e shënuar duhet të jetë "e mbuluar" e fshehur nga sytë në kartolinën e përfunduar.  Hapi 5. Merrni një fletë kartoni me ngjyrë, dele atë kështu që ju të merrni një kartë katrore me një anë prej rreth 15 cm (pak a shumë - për sa kohë që ishte më shumë se skica juaj Hapi 6. Merrni njërën nga gjysmën dhe tërhiqni skicën tuaj, dhe pastaj ngjitni butësisht në të të gjitha copat e gatuara të letrës. Filloni me një shesh qendror, të madh. Mos u shqetësoni, nëse detajet nuk janë saktësisht të përafruara - bukuria e scrapbooking është se gjëja e mirë nuk është ende fabrika ideale. Hapi 7. Fusni sheshet e kartonit të ngjyrosur së bashku dhe qepni ato në njërën anë të makinës qepëse (duke përdorur një fije me ngjyrë të kundërta, për shembull, këtu - e bardhë). Distanca nga buza duhet të jetë rreth 5 mm. Në fund, lidhni një varg me një nyjë në mënyrë që nyja të jetë mbi fletët, sikur të lidhë strings në të dy anët dhe të rregulloni kartolinën.