Rats dekorative, si do të ishte kjo sikur pronarët nuk jetojnë shumë gjatë. Mitet që kafsha mund të jetojë deri në 7 vjet me kujdes të shkëlqyeshëm, është debatuar prej kohësh. Por si mund të arrijë ai në atë moshë, nëse kafsha është e prirur për sëmundje të ndryshme? Toka e sovjetikëve tregon çfarëminjtë e sëmundjes   mund të ndikojë negativisht në shëndetin dhe jetëgjatësinë e kafshës tuaj.

Shtazët e kafshëve të sëmundjes janë shumë të shumta. Fakti që këta brejtës, në kundërshtim me mendimin popullor,duke vuajtur nga probleme të shumta shëndetësore. Nëse nuk e njoftoni me fillimin e sëmundjes me kalimin e kohës, kafsha mund të vdesë. Dhe disa sëmundje të minjve mund të transmetohen tek njerëzit.

Sigurimi i përmbajtjes korrekte të minjve është mjaft e lehtë. Në këtë mënyrëju lehtë mund të parandaloni zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme. Është gjithmonë më mirë për të shmangur sëmundjen sesa për ta trajtuar atë. Dhe trajtimi i minjve nuk është i lehtë. Pa kujdesin e kualifikuar të veterinerit me këtë sëmundje, do të jetë praktikisht e pamundur për t'u përballur më vete.

Më shpesh sëmundjet e ndryshme kanë të njëjtin manifestim: ajofrymëmarrje të rënda, agresivitet, ulçerë të lëkurës, humbje të leshit ose humbje të shkëlqimit të saj, diarre. Gjithashtu, miu mund të gënjejë shumë kohë me sytë e tij të mbyllur.

Diarrea mund të shkaktojë disa arsye. Kjo mund të jetë konsumi i tepërt i frutave të lëngshme ose perimeve ose sëmundjeve infektive të minjve. Në rastin e parë, me diarre, vetëm rregullimi i dietës do të ndihmojë. Feed kafshën tuaj me breadcrumbs, bollgur dhe ujë me çaj të zi holluar. Por, në rastin e dytë, sëmundja infektive do të ketë një karakter bakteriologjike apo virale kur mbrojtjes imune e kafshës është dobësuar për shkak të një dietë të varfër, një pjellë të pista në të cilën mikrobet shumëfishohen, ose lezione nga parazitet. Shikoni rat. Nëse diarrea zgjat disa ditë, silleni menjëherë te veta.

Gjithashtu filloni të zhvillonisëmundjet infektive minjtë e dashuroj pas kafshimit të insekteve. Mund të jenë merimangat që jetojnë në banesën tuaj. Burimi i infeksionit mund të jetë dhe ujë i ndotur ose ndonjë objekt tjetër me të cilin miu mund të kontaktojë. Mos harroni se disa sëmundje infektive gjithashtu u transmetohen njerëzve. Nëse shenjat e keqësimit përkojnë, ju dhe miu duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek.

Sëmundja respiratore e minjve ndodh shumë shpesh. Nëse manar juaj teshtit shumë shpesh dhe ka një shkarkesë nga hundëz, miu juaj ka një të ftohtë. Shkaku i ftohjes është skica, luhatjet e shpeshta të temperaturës dhe ajri i papërpunuar në kafaz. Për të kuruar një rat, është e nevojshme të eliminohen të gjitha arsyet e sipërpërmendura. Vendoseni kafazin në një vend të ngrohtë, ku kafsha juaj do të jetë e rehatshme dhe komode.

Shumë shpesh edhe minjtëvuajnë nga rinitit. që shpesh shfaqet në moshën 1,5-2 vjeçare. Shpëtoj nga të ftohtit do të ndihmojë vetëm antibiotikët, të cilat do të përshkruajnë një veteriner. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet zhurmës në mushkëri. Pas të gjitha, zhurma mund të shkaktojë jo vetëm një të ftohtë, por gjithashtu edhe neoplazmat në mushkëri.

Me moshën në minjtë mund të shfaqentumoret e ndryshme dhe neoplazmat. Ku shfaqen ata është ndryshe. Mund të jenë këmbët ose organet e brendshme. Formimi i tumoreve shoqërohet jo vetëm me moshën e minjve, por edhe me cilësinë e ushqimit. Por sëmundje të tilla, minjtë mund të mbajnë karakter jo-malinj dhe malinj. Pra, tumoret beninje mund të shohin gjithmonë kufij të qartë, inde të shëndetshme. Por kur të kërkoni, mund të zbuloni se indet tumorale nuk ndryshojnë nga indet e shëndetshme.

Tumoret malinje rriten shumë shpejt. zhvendosjen e indeve të shëndetshme. Gjithashtu, tumoreve të tilla gjithmonë japin metastaza. neoplasms malinje më shpesh ndodhin në gjëndrrat e qumështit të femrave, në organet e brendshme apo lëkurë dhe indin nënlëkuror.

Rats, nga natyra e tyre, rrallë coptojë kockat e tyre, sepse në rast të ndonjë rënies kanë shkaktuar një refleks të trupit të kontrollit. Por pas uljes, madje edhe në katër këmbë, miu mund të qëndrojë shtrirë në dysheme. Fakti që ajoshoku i shkaktuar nga rënia. Mos u frikësoni, thjesht transferoni miun në një vend të qetë ku mund të shërohet.

Minjtë e vjetër dekorativë kërkojnë kujdes të veçantë. Në këtë periudhë të jetës, minjtë bëhen shumë të qetë. Por ata fillojnë të humbasin peshë, edhe përkundër ushqimit të mjaftueshëm. Leshi i tyre humbet shkëlqimin e tij të mëparshëm. Krijoni kafshën tuaj një moshë të vjetër të qetë dhe ta mbani atë në kushtet më të mira. Për fat të keq, shumë rats bëhen të verbër në moshë të vjetër, ose zhvillojnë tumore malinje.

Jo jo dhe jo)))
1. Ushqimi nuk ndikon në rritjen e tumoreve!
2. Tumori i gjëndrës së qumështit në femra është pothuajse gjithmonë i mirë, POR! ka shpesh një rritje të theksuar, në mënyrë që çdo rat duhet të shqyrtohen nga koha në kohë (të paktën për të butë trokitje e lehtë në zonën e bark), dhe nëse jo, menjëherë të vet. Për të trajtuar minjtë nuk është e nevojshme në çdo veteriner, dhe në rathologist - ekspert në minjtë, tk. terapi m kirurgji e minjtë ndryshon fuqishëm nga macet-qen.

Gjithashtu dua të them se rats shpesh kanë abscese, të cilat kërkojnë trajtim kirurgjik (mos prisni derisa të zbulohet).

Përshëndetje
unë kam një miu në lëkurë pranë plagëve të kokës që i gërvisht ato në gjak. dhe pastaj ata kalojnë dhe përsëri shfaqen. çfarë të bëni?

Këshillojeni ju lutem. çfarë të bëni. Miu im kishte gjakderdhje blisters në këmbë e tij. Ata padyshim e shqetësojnë atë. Si ta ndihmoni. Çfarë është dhe si të trajtohet?

në miun e mi në shpatull dhe në faqe të përgjakshme specks si gërvishtjet, para se kjo nuk ishte. Çfarë mund të jetë, dhe çfarë duhet të bëj?