Ne të gjithë përdorëm për të përdorur faqerojtësit në shfletues për të patur gjithmonë akses në faqet e internetit të rëndësishme ose interesante. Por jo gjithmonë, këto shenjime janë të justifikuara: nëse rrimë në kompjuterin e një tjetri, qasja që kemi. Dhe kur të instalosh shfletuesin ose sistemin tënd ka një shans për të humbur faqeshënuesit e ruajtur. Prandaj, ekziston një alternativë ndaj faqeshënuesve në shfletuesin -bookmarks sociale.

Social bookmarking është ekuivalenti i vendeve të bookmarking në shfletuesin tuaj, diferenca është ajoshenjat e ruajtura nuk ruhen në hard diskun e kompjuterit dhe serverit në internet. Mund të hyni në faqeshënuesit tuaj nga çdo kompjuter që ka qasje në internet.

Social bookmarking është i përshtatshëm sepseqë ju gjithmonë keni qasje në lidhje me faqet e dobishme dhe interesante. Ju nuk mund të kini frikë të humbni të gjitha shënimet e fituara nga puna e tepruar, kur ta instaloni përsëri shfletuesin ose sistemin operativ. Përveç kësaj, keni akses në faqeshënuesit që përdoruesit e tjerë kanë ruajtur.

Për të filluar përdorimin e faqeshënuesve social, ju nevojitettë regjistroheni për një nga shërbimet e bookmarking sociale (ne do të flasim për ta më vonë). Duke krijuar një llogari, mund t'i ruani lidhjet në faqet e internetit dhe t'i organizoni duke përdorur etiketat, kategoritë ose dosjet.

Shumë shërbime i lejojnë përdoruesitpër t'u bashkuar në grupe interesash dhe / ose për të shtuar njëri-tjetrin me miqtë. Shpesh ekzistojnë parametrat e privatësisë, dmth. Mund të zgjedhësh se kush do të shohë shenja: vetëm ju, miqtë tuaj ose të gjithë përdoruesit.

Disa shërbime gjithashtu ju lejojnë të ruani shënime, informacione nga faqet e internetit (deri në kopjet e faqeve) dhe ngarkoni skedarë të vegjël. Shumica e shërbimeve mbështesinimportit dhe eksportit .

Cilat shërbime sociale të faqerojtës ekzistojnë në internet? Nëse keni një llogari në Yandex, ju mund ta përdorniYandex.Bookmark. Ndërfaqja e saj është shumë e ngjashme me shërbimin e postës Yandex. Faqeshënuesit mund të shpërndahen në dosje, t'u caktojnë etiketat. Ka mundësi për zgjedhjen e faqerojtësve, kërkimin, eksportimin dhe importimin, kontrollimin e faqeshënuesve për kapacitetin e punës. Por mbani në mend që faqerojtësit tuaj janë botuar automatikisht në blogun në Ya.Ru (nëse nuk e keni, do të krijohet automatikisht). Pra, nëse nuk dëshironi, mund të çaktivizoni postimin automatik ose të krijoni një faqeshënëse të dukshme vetëm për ju ose për miqtë tuaj.

Ofron bookmarking socialshërbim БобрДобр. Shtimi i faqeshënuesve është nëpërmjet një forme të veçantë në faqe ose përmes shiritit të veglave për shfletuesin. Kur shtoni një lidhje, duhet të futni emrin dhe përshkrimin e faqes. Për të lundruar në faqeshënuesit ka etiketa (fjalë kyçe). Sistemi kujton etiketat tuaja dhe automatikisht ju tregon kur ruani një kujtesore të re. Gjithashtu, faqerojtësit mund të organizohen nga grupe (publik ose publik). Ju mund t'i shtoni përdoruesit tek miqtë, të përcjellni shënimet e reja të miqve tuaj, të keni gjithashtu mundësinë për të gjetur se kush përdoruesit e tyre po ndjekin faqerojtësit tuaj.

Ndryshe nga shërbimet e mëparshmesocial bookmark Moemesto. Përveç faqeshënuesve në faqen e internetit, mund të ruani skedarët që ngarkoni nga hard drive ose nga interneti (vëllimi i një skedari në 50 MB, me vëllimin total deri në 500 MB, ka parametra të privatësisë) dhe shënime. Ka një tipar importi të faqerojtësve jo vetëm nga shfletuesit, por edhe me shërbime të tjera. Ka butona për shfletues që ju lejon të shpejt të ruani një faqe të veçantë si një shënjues, gjithashtu keni mundësinë të ruani kopjet në një faqe. E pra, karakteristikat e njohura tashmë: cilësimet e privatësisë, etiketat, kategoritë, renditja, bookmarks, aftësia për të shtuar anëtarë tek miqtë dhe për t'u bashkuar me grupe.

Sigurisht, ka shumë më tepërbookmarking sociale. si vendas ashtu edhe të huaj. Kjo është Memori.ru, 100zakladok.ru, MyScoop, Mister Wong, Delicious (faqeshënuesit e parë shoqërorë) dhe të tjerë.

Social bookmarking është një lloj shërbimi hibrid për ruajtjen e lidhjeve me faqet e internetit dhe rrjetet sociale. Në disa shërbime sociale të bookmarking, theksi është në ruajtje, në disa - në komunikim dhe në shkëmbimin e lidhjeve. Zgjedhja përfundimtare e shërbimit është për ju, në mënyrë që të udhëhiqet nga nevojat tuaja.