Si është shtatzënia me binjakët?

Pjellorisë së shumëfishtë është gjithmonë një stres serioz për nënën në pritje dhe një kurs kompleks të shtatzënisë dhe vetë lindjes. Shtatzënia e binjakeve i referohet një gjendjeje me rrezik të lartë dhe përkeqësimi i saj është për shkak të zhvillimit të dy embrioneve në të njëjtën kohë. Sigurisht, pritja e binjakeve është gjithmonë një bekim për prindërit, por nuk do të jetë e panevojshme që një nënë e ardhshme të dijë për veçantitë e "lumturisë së dyfishtë" për nëntë muaj.

Në fillim të shtatzënisë, është shumë e rëndësishme të identifikohet multiparty në kohë. në mënyrë që nëna e ardhshme, dhe gjinekologu i saj obstetrik, zgjodhën një taktikë të veçantë të menaxhimit të shtatzënisë dhe një regjim të veçantë për nënën e ardhshme.

Shtatzënia me binjakët - 10 karakteristika

  1. Një periudhë prej shtatë javësh - më e rrezikshmja   për nënën dhe fëmijët. Ishte në këtë kohë binjakët janë të kërcënuar - ekziston rreziku i anomalive dhe i gabimeve. Duhet të theksohet se shtatzënia e pamundur është e vendosur kur diagnoza nuk nënkupton domosdoshmërisht vdekjen e të dy embrioneve. Shtatzënia me binjakë, ndodh me komplikime kërkon vëmendje të kujdesshme ndaj gjendjes deri në 12 javë kur rreziku i rrezikut reduktohet në thërrime dhe fillon rrugën e zhvillimit intensiv dhe rritjes.
  2. Në binjakët më shpesh se normale, u gjetparaqitja jonormale dhe pozicioni i foshnjës në mitër   (shtrëngimi, shtrëngimi, etj.), që përfundimisht çon në zgjedhjen e kësaj metode të shpërndarjes si seksion cezarian.
  3.   Sa i përket kohës së lindjes - ata zakonisht janë në shtatzëni me binjakëfilloni herët, në 36-37 javë. Kufijtë e shtrirjes së mitrës nuk janë të pakufizuara, kështu që fëmijët lindin herët. Por, si rregull, pas 35 javësh binjakët nuk kanë më nevojë për mbështetje mjekësore, sepse fëmijët lindin tashmë të pjekur.
  4. Një tjetër veçori ështëmushkëritë më herët të pjekur në binjakë. që u lejon atyre të marrin frymë në lindjen e parakohshme. Për më tepër, binjakët vëllazërore përshtaten më mirë.
  5. Testi i trefishtë në listën e të gjitha testeve dhe studimeve, të cilat duhet ta bëjnë nënën në pritje   . përfshin studimin e pranisë së anomalive dhe defekteve në zhvillim dhe ngatërrojnë një grua shtatzënë nuk duhet. Devijimi i tij nga norma, rritur AFP dhe HCG natyrisht gjatë shtatzënisë me binjakët. Ngriti HCG për shkak të pranisë së dy placentave ose një, por shumë më të mëdha në madhësi, dhe çdo gjë tjetër, dhe ofron dy fëmijë. Shqetësohemi vetëm në HCG të ulët.
  6. Jo e pazakontë, dhe kjo veçori në shtatzëni me binjakët sipolyhydramnios në një nga dy frutat. Në prani të një shëtitjeje të tejkaluar (anije) midis placentave kanë potencialin për të hequr gjakun në një numër të madh të një prej fruteve. E cila nga ana e vet çon në urinim më të shpeshtë dhe rritjen e fëmijës. Kjo përfundimisht gjeneron ndryshimin në peshë mes fëmijëve që nuk duhet të jetë shkak për shqetësim, sepse një fëmijë i dytë do të ketë kohë për të fituar peshë pas lindjes.
  7. Fëmijët në mitër   - një faktor kyç për karakterin natyrisht të shtatzënisë. Si rregull, më afër të largohet, të dy fëmijët janë në pozitë gjatësore. Në 50 për qind të të gjitha rasteve, kokë poshtë, "Jack" është 44 për qind, goditje - gjashtë për qind e rasteve (ata, përsëri, janë më të vështira për procesin e lindjes).
  8. Në gjysmën e të gjitha rasteve fillon lindja e dy fëmijëvederdhje e hershme e ujit kur papjekuriteti i mbetur i qafës së mitrës. Situata është e përbërë shpesh nga aktiviteti i dobët i punës dhe tensioni i tepërt i mitrës. Duke pasur parasysh këtë fakt, nëna shtatzënë duhet të marrë një ilaç të veçantë për të përmirësuar punën.
  9. E zgjatur është periudha e përpjekjeve në lindjen e binjakeve. Prandaj, në procesin natyror të lindjes duhet të përfshihen të gjitha rreziqet, në mënyrë që të shmangen hypoxia e frutave dhe infeksionit të nënave dhe foshnjave. Për këtë, stimulimi i punës para lindjes së fëmijës së dytë, dhe pas lindjes së lidhjes së saj të parë dhe kordonit të tij të nënës dhe kërthizës për fëmijën e dytë, nuk mungonte oksigjeni dhe ushqyesit. Gjithashtu është parandalimi i shkëputjes së hershme të placentës për të parandaluar gjakderdhjen.
  10. Kur foshnjat peshojnë më pak se 1.800 g   ekziston rreziku i shkaktimit të traumës së lindjes në lindjen normale. Për të shmangur rreziqe të tilla është caktuarseksion cezariane .