За да се подготви самиот коктел, ќе им требаат бејли, сладолед, банани и млеко.

Состојки (4 порции коктел)

  • млеко 200 ml
  • 2 зрела банана
  • сладолед без адитиви или полнила 200 мл
  • Baileys 200 ml

Подготовка

  • Бананите се сечат на дебели парчиња.
  • Сладолед се сече на коцки.
  • Во блендер го победи млекото, сладоледот и бананите во хомогена маса.
  • На дното на чашата истурете 50 ml Baileys во секоја стакло. Од врвот за да го истуриме млекото внимателно за да направите два слоја.
  • Кој сака повеќе алкохол, додавајќи повеќе Baileys во блендерот додека тепа

Треба веб-сајт за ресторан или ноќен клуб? Ве молиме контактирајте webstudio2u веб дизајн студио. Професионална веб развој по разумни цени!