Во овие тешки времиња станува потешко да се најде банка во која може да му верувате. Сензационалните скандали - исплатата на средства на депозити направи нервозни повеќе од еден милион соработници, а старите чорапи и душеци - повторно најпопуларните слотови за складирање на пари.Која банка да избере за вашите придонеси?   Која банка е посигурна? За да изберете соодветна банка, важно е да имате повеќе информации за Банката.

Ние донесе на вашето внимание рејтингот на украинскиот банки според информации портал за банките на Украина bankstore.com.ua

Рејтингот на украинските банки според средствата и обврските на 01.09.2009 година