Во неговото постоење до одредена возраст сите веруваат. Тој е најстариот волшебник, кој знае како да го претстави саканиот подарок, а во исто време и најстрогиот едукатор, кој ја знае целата детска лепра. Тој има стотици имиња, но како да не бил повикан, секогаш доаѓа во посета и дава радост, забава и вистински празник. За возврат, тој само бара малку внимание и неколку пријатни зборови упатени до него. Како што можеби претпоставувате, станува збор за дедо Фрост - најпосакуван гостин на новогодишните празници и матнисти во градинките и училиштата. Почекајте го овој добар стар човек често и дома, каде што во топла и пријатна атмосфера, децата читаат честитки за Дедо Мраз. Постојат многу варијанти на стиховите на таквите деца: смешни, кратки, смешни, па дури и лирски. Не заборавајте децата во нив се спомене не само добри дела на Дедо Мраз, но исто така и неговиот верен помошник, и неговата сакана внука - Снег Maiden. Честитки за дедото Фрост и Снежана веќе долго време станаа составен дел од прославата на Новата година и најдобрата традиција. Ви препорачуваме да продолжите да го следите понатаму, а нашите колекции на песни посветени на Дедо Мраз, за ​​деца 3, 4-5, 6-7 години и постари, сигурно ќе ви помогнат во тоа.

Кратки песни на Дедо Мраз за деца 3 години Божиќна забава

Никој не верува во постоењето на Дедо Мраз искрено најмалите ученици од детските градинки. На возраст од околу 3 години, децата веќе знаат кој е Дедо Мраз и зошто треба да подготвите кратки песни за новогодишната матица. Тие со големо задоволство се сеќаваат на ѕвонење на четници и песни, учат танци и други новогодишни броеви. Се разбира, многу тригодишни деца сѐ уште можат да изговорат лоши зборови, да се чувствуваат засрамени и да ги заборават линиите. Но, сепак, кратки песни Дедо Мраз за деца од 3 години на новогодишната ноќ звучи многу трогателно и симпатично. Па, сите стравови и стравови на децата за зборување пред најпознатиот дедо се повеќе одозанети од долгоочекуваните подароци.

Доаѓа Новата година -

Дедо Мраз ќе дојде кај мене -

Со него вреќа подароци!

И на капа е ѕвезда!

На носот, некои скали!

И моите очи ... тато!

Нови песни за Дедо Мраз за деца

Негирајте го фактот дека современите деца се многу различни од нивните врсници пред неколку децении, само глупо. Тие се многу понезависни, пореални и "понапредни" од нивните родители во слична возраст. И, затоа, од возрасните деца очекуваат дека ќе бидат заинтересирани за традиционални песни за елката и Снежана, тоа не вреди. На модерните деца им требаат нови песни за Дедо Мраз, кои поцелосно ќе ја рефлектираат нивната реалност. Но, тоа не значи дека во таквите песни нема место за љубезност, магија и чуда. Напротив, споменувањето на најновите технички достигнувања во новите песни за Дедо Мраз за современите деца само го нагласува "напредокот" на стариот човек. Природно е што неговото појавување се менува со новите генерации на деца, што го прави само поблиску и по-драго за нив. Одлични опции за нови песни за Дедо Мраз за современи деца ќе најдете понатаму.

Претходно со стап, со персоналот,

Отец Фрост одеше.

Тој сега не е ист,

Денес сме навикнати на:

Дедо мраз на Нова година

Солзи на мотоцикл.

Или тој оди во такси -

Новогодишни елки, новогодишни елки насекаде, -

Дедо, каде и да поканиш,

Цел ден повици, повици

Новогодишна седиште: -

Осум дедовци во Лужники

Две мразови во градскиот совет во Москва

Бараме да ја дадеме вечерта! -

Запишува! - потврди во одговор

Во сина овчка коска таа е облечена,

Со автомобил главниот дедо

Оди во салата во Кремљ.

И од таму главниот дедо

Оди до салата на колоните.

И зад мојот дедо после

Дедото на областа патува.

Од метро до сите краеви

Во парковите, училиштата, палатите