Одина патување со мало дете во рацете. многу родители се плашат од проблемите со кои можат да се соочат на патот. Или дали да се донесе шетач? Ако Да, тогаш каде да го поставите? Дали ви се потребни посебни прибор? Што ако одеднаш на патот детето ќе биде лошо? Каков вид на превоз одбирате да го посетите, во голема мера зависи од одговорите на овие и други вакви прашања.

Значи, ако патуватево авионотсо мало дете. Во принцип, можно е да се земе дете со вас на воздушен лет на која било возраст, почнувајќи дури и од неколку месеци. Друго прашање е колку е важно ова патување и дали е можно без него. Сепак, воздушниот сообраќај е физички и психолошки товар за бебето. Остриот пад на притисокот, бучавата и вибрациите од моторните авиони може да предизвикаат непријатност кај детето. И помладото дете, толку потешко е да се справи со оваа непријатност.

Ако околностите дозволуваат, подобро е да започне патување со бебето од околу една година, кога детето веќе може да оди со мајка си со рачката. Сепак, тој не е толку беспомошен како новороденче, но не како хиперактивен како две или тригодишно дете.

Различни авиокомпании имаат различен однос конбебе колички. Во зависност од големината или тежината на шетачот може да се припише и на багажот, за кој треба да плаќате одделно, и да го дадете багажот, за кој не е потребна дополнителна исплата. За да не бидат заробени, подобро е однапред да се знае со авиокомпанијата како е ситуацијата со превозот на бебешки колички.

Што можеби ќе треба и детето за време на летот?Сето тоа зависи од возраста на детето. Ако вашето бебе носи пелени, тогаш не заборавајте да внесете неколку парчиња во кабината, по можност со маргина. Исто така ќе ви треба резервен сет на облека во случај кога пелената ќе истекува. Ако вашето бебе веќе оди на тенџере, тогаш можете да го понесете со него и него. Често дете во непозната средина не може да оди во тоалет нормално, па омилен сад во оваа ситуација ќе му помогне да се релаксира. Многу родители исто така користат обичен тоалет во авионот, држејќи го детето во рацете над тоалетот.

Бидете сигурни да се земе во кабината авионкомплет за прва помошсо есенцијални лекови. Средства за лекување на рани, антипиретик, аналгетик, вклучувајќи лекови за колики, лекови за алергии. Земете ги индивидуалните лекови на вашето дете со вас.

Исхрана за детето   подобро да го земете авионот што го имате на бордот на авионот му е дозволено да носат бебе пирешешки и сокови. Ако детето е доволно големо, тогаш сигурно може да му дадете храна понудена во авионот. Но, во новата средина на детето може да биде каприциозно, па затоа најдобро е храната да биде негова омилена и позната. Исто така, не заборавајте да носите влажни и суви бришења. Детето може да прелива, валкана храна или било што друго.

Ако користите празна дома, тогаш тоа ќе биде многу корисно за вас во авион. Во прашкањето, бебето може да спие, и ако доите, тоа е многу погодно да се нахрани во прашка.

Во лет треба да земете повеќеводаили близалки. По полетувањето подобро е да се даде на детето пијалок одеднаш, така што неговите уши "се одложуваат". Близалки за постарите деца, исто така, им помагаат полесно да го пренесат залогот на ушите. Ако детето користи пудинг, не заборавајте да го земете на летот. Тоа ќе му помогне на бебето да се смири или дури да заспие. Исто така, помогне да се смири неколку омилени играчки на вашето дете. Да позајмуваат постаро дете ќе им помогне на некои тивки игри, боење, загатки.

Ако имате патувањево возот. во многу од препораките остануваат исти како и за воздушниот сообраќај. Сепак, постојат и други прашања. На пример, кој е најдобриот автомобил да се земе: купето или кушетката. Сето тоа зависи од вашето дете и времето на патување. Ако вашето дете е мало и практично спие цело време или на патувањето се совпаѓа со вообичаениот период на спиење на детето, тоа најдобро одговара на одделот. Купето е тивко и мирно, никој нема да го наруши спиењето на бебето. За постарите деца за време на будењето купе може да изгледа премногу тесни и здодевни, па затоа превозот од втора класа е многу поинтересен.

Деца многу побрзо отколку што возрасните добиваат на возот досадно, терминално досадно.Во возот сите се разликуваат од вообичаениот режим на денотдете, така што бебето може да го изгуби апетитот, падне расположение. Затоа, земете со себе патување запознаени со детските предмети за домаќинство: вашата омилена чаша, чинија и лажица. Обидете се и следете ги вообичаените за бебешки ритуали, на пример, перење пред спиење, бајка или приспивна песна. Исто така, земете со себе вашата омилена играчка за бебиња, со која тој заспиваше.

Секое патување е стресно за децата. Во непознатото опкружување тие се чувствуваат збунети и несигурни. Затоа, само родителите можат да им помогнат на своето дете, бидејќи кога блиску до детето се уверени и смирени, а детето помалку нервозна. Потоапатувањето за детето ќе биде забавна авантура.