Со развојот на популарноста на прачки пред многу родители се соочуваат со прашањето: ми треба шетач? Дали е можно да се направи само прашка или, напротив, шетач е покорисен за дете? Обидете се да разберетешто е подобро: кабриолет или прашка?

Па, што е детски превоз, секој знае од прва рака. Но, какво чудо е во странство - прашкање - не сите знаат. На кратко, правот е специјален широк опсег на ткиво, преку кој детето е посебно приложено на мајката. Покрај тоа, рацете на мајката се слободни, а товарот на грбот е рамномерно распределен.

Зраците во современиот свет доживуваат "второ раѓање". Впрочем, пред илјадниците години оваа адаптација активно ја користеа жените од источните земји: Индија, Кина, итн. Мама го врзала бебето на грбот или на градите и можеше да се вклучи во традиционалните жени во овие земји: да собира листови за чај, да работат во областа ориз, итн.

Што не е во ред со традиционален шетач?

Шетачот е многу гломазен   - патувања во јавниот превоз се претвораат во вистинска тортура за мајка ми. Дури и во личен автомобил инвалидската количка не е секогаш погодно да се пакува, бидејќи не се вклопува во багажникот.

Мамо шегар мајканепријатно да влезе на влезот   на скалите, шетачот не може да се вклопи во обичен, а не товарен лифт.

Со придружник не доаѓаш во продавницата. тоа мора да се остави на влезот, на совеста на минувачите: кој поминува, и кој позарица на нечие добро.

Шетачот треба да се складира некаде.   Ако шетачот се чува дома, тој ја допре веќе веќе малата површина на стандарден стан.

Превоз во дождливото време или во зима, треба да се мие. Ова повторно е исклучително неповолно во услови на мали станови.

Скалило во јавни површинине секогаш опремени со посебни шини   за детски колички. Ако шините се уште се таму, тогаш нивната ширина не може да одговара на широчината на инвалидска количка, мајките треба да излезат со различни несигурни начини да се повлече шетач од скалите или да се подигне нагоре.

И покрај сите овие недостатоци,шетачот не може да се замени. ако, на пример, треба да одите со вашето дете во зима. Одење на долги растојанија во овој случај е многу помалку мачна за мајката и за бебето, ако детето е во шетач. Во овој случај, во принцип може да се употреби и прашка, но не е секогаш погодно да се скрие дете под надворешната облека на мајката или да се постави над мајчиното палто или јакна.

Во зима,кога мразот на патот. носат бебе во прашка е доста опасна, бидејќи мајката може да се лизне. Со шетач во овој случај, побезбедно.

Шетачот ќе ви помогне   Мамо, ако таа треба да направи многу купувања. Во овој случај, непријатностите на инвалидската количка се компензираат со пригодна комора и се носат бебе во прашка, а многу повеќе кеси и вреќи додека едвај се отвораат вратите на продавницата не е најдобрата опција.

Ако семејството има повеќе од едно дете. тогаш шетач на прошетка е поудобно од прашка. Да се ​​фати најстариот или да се тресат на замав е поудобно кога бебето спие во шетач.

Ако мајката очекува дете. тоа е контраиндицирано да го носат старецот во прашка. По сите дете веќе тешки и, покрај тоа, ненамерно може да удира мама со нога.

Кога бебето веќе одење. Правото кон него е повеќе од пречка од помош. Детето сака да се кандидира, да скокне и да го стави во шетач или да извади од него многу поудобно од вратоврската, да ја одврзе прачката секои пет минути.

Се препорачува прашкање   за мали деца, кои имаат потреба само физички контакт со мајка ми за мир на умот. Кога бебето треба да биде околу часовникот околу часовникот, прачката ќе ви помогне да останете со бебето, и ослободете ги рацете за други работи.

Изберете бебе во прашка. допирот кон топлото тело на мајка ми, мајчината одежда која е вообичаена од мајчиниот матичен живот, сите помагаат да се намали непријатноста на бебето, ако тоа ја боли абдоминалната болка.

Во тие случаи,кога треба да одите во клиниката   или до продавница околу аголот за леб леб, прашка е поудобно од шетач. Прво, шетачот нема каде да го стави, и второ, со цел брзо да се кандидира по еден или два производи, кошницата на шетачот не е потребна, а сѐ уште има тешкотии во носењето на шетачката надвор од куќата и назад.

Во прашка бебеможете да доите   дури и на јавно место. Широката ткаенина целосно го штити бебето и мајката од надворешни погледи.

Праската им овозможува на бебето да види што се случува наоколу. C 2-3 месеци, детето е многу активно заинтересирано за светот околу него не е доволно преглед од шетач.

Прашка - погодно нешто за мајка. Но, не смееме да заборавиме дека стареето бебето станува, толку повеќе нови потреби и тоа не е доволно за да биде сам со својата мајка. Затоа, прачка и шетач не се заменливи, туку комплементарни прилагодувања, од кои секоја е добра на свој начин. Ако детето спие добро во инвалидска количка, тогаш за неговото психолошко здравје сосема е безбедно да се наоѓате во неа, а прагот е многу корисен за мајка си дома и може да го однесете со вас на прошетка.

Слушајќи ги нивните чувства и на вашето бебе, секоја мајка ќе одлучи што шетач или прашка, полесно е да се користи дома или во движење.