Во предвечерието на новогодишните празници, многу родители го поставуваат прашањето:како да изберете подароци за децата на Нова година?   Советите на земјите ќе делат неколку идеи за оригинални Божиќни подароци на децата.

Без разлика колку е голема искушението да му дадете на детето нешто што е потребно и корисно (според вас), запомнете дека Новата година е магичен празник. Можеби нов пар фармерки на детето и не боли, но тоа не е најдобриот подарок за новата година. Ако е можно, едноставно купи ги оние фармерки. И подароци за децата на Нова година треба да бидене само корисни, но исто така пријатно .

Сепак, тоа не значи дека треба да му дадете на беспомошни работи. Подароци за деца на вредност Нова година да се избереврз основа на склоностите и интересите на детето. Дали вашето дете сака да привлече? Дајте му висококвалитетни скапи материјали за цртање, кои едноставно не се осмелија да купат. Ако детето сака да чита - му даде убава илустрирана книга. И ако му дадете играчка - нека се развива (дизајнер, загатки, изборот сега е голем).

Патем, психолозите веруваат дека различните играчки помагаатразвиваат различни квалитети на карактерот кај децата. На пример, меките играчки ги прават децата послаби и поотворени. Сепак, бидете внимателни: ако детето е премногу прицврстено на мека играчка, можеби му недостасува љубов и внимание. Многу родители се плашат да им дадат на децата играчки за пиштоли - наводно тоа ги прави децата поагресивни. Сепак, игри "во војната" повеќе ја развиваат мобилноста отколку агресијата. И подароци за деца за Нова Година, наменети за креативност, развиваат имагинација.

Многу родители избираат подароци за децата на Нова година во зависност од полот на детето: девојки - кукли, момчиња - автомобили. Сепакглавен критериум при изборот на детски Божиќен подарок- желби и потреби на детето. Има девојки кои сакаат автомобили и дизајнери, и момчиња кои не ми пречат играчки. Немој да бидеш искушуван од стереотипи, туку да го купиш детето она што го сака.

Како да дознаете што сака детето?   Сепак, тој е мал и верува во Дедо Мраз и побара од него да напише писмо до Северниот пол. Се разбира, да се читаат писма на другите луѓе не е добро, но од писмото ќе можете да знаете кој подарок најмногу ќе го наслади твојот малечок. И постаро дете може директно да побарате. Ако сакате да направите изненадување, имате две опции. Или можете да се обидете да погодите што сака детето, или да дадете две подароци - оној што ви го кажал, а исто така, мало пријатно изненадување.

Подароци за деца на новогодишната ноќ: 0-2 години

Многу мали деца сè уште не можат да го разберат значењето на празникот и да кажат кој подарок сакаат. Но, оставајќи подарок во Нова Година ќе биде погрешно. За мали деца како подарок е можно да се претстават светли развивачки играчки. Изборот е широк: тука и меки играчки, и прозрачна, и музички. Можете да му дадете на детето традиционален коњ или мини-автомобил, на кој детето може да се вози. Само немојте да се облечете во Дедо Мраз кога ќе дадете подарок - детето може да се исплаши.

Подароци за деца на новогодишната ноќ: 2-7 години

На оваа возраст детето веќе разбира што сака, и сигурно ќе побара посебен подарок од Дедо Мраз. Важно е да не ги измами неговите очекувања, инаку Новогодишниот празник ќе биде расипан. Дете од 2-4 години ќе биде задоволно со различни светла играчки, поставува за креативност на децата, шарени книги со слики. На оваа возраст, веќе можете да му дадете на вашето дете скии, санки или велосипеди. Истите подароци ќе го задоволат детето и 4-7 - само со амандман за постарата возраст. Обично до ова време детето има омилени цртани ликови - можете да им дадете различни работи со нивниот имиџ.

Подароци за деца на Нова година: 7-12 години

На оваа возраст децата обично престанат да веруваат во Дедо Мраз и знаат дека подароците што ќе ги одберете. Обично тие имаат еден месец пред празникот да почне да се каже што би сакале да го имаат за Нова година. Слушајте го детето и обидете се да ја исполни својата желба. Па, ако подарок е сезонски, на пример, лизгалки, санки или скии.

Подароци за деца на Нова година: адолесценти

Тешко е да се погоди вкусите и желбите на тинејџерите. Подобро е ако одите со детето во продавницата и одберете подарок заедно. Девојките можат да стигнат до козметика или модерна облека. момчиња - спортска опрема. И момчињата и девојчињата најверојатно ќе бидат среќни со различни гаџети - мобилни телефони, играчи, камери, итн. Сепак, вреди да се дискутирате за вашите финансиски можности со тинејџер однапред за да се избегнат недоразбирањата.

Значи, подароците на децата на Нова година треба да бидат избрани врз основа на возраста на детето, неговите интереси, склоности и желби и вашите финансиски способности. Божиќни подароци треба да бидат корисни, но во исто времеостануваат токму подароци (изненадувања). но не со планирани купувања.