14 февруари се слави не само двојки. На овој ден (или претходниот ден) во многу училишта се организираат празнични настани за деца од сите возрасти. Како да го прославувате Денот на вљубените во училиште?

Обично секој училишен одмор се состои од два дела: свечен настап и натпревари. Денот на вљубените во училиште не е исклучок. Земјата на Советите веќе зборуваше за одржување на првиот дел од настанот и им понуди на своите читатели сценарио за Денот на вљубените за учениците. Сега е време да се разговара за вториот дел од прославата - игри и натпревари за Денот на вљубените за учениците.

Важно е да се запамети дека Денот на вљубените во училиште не е клубна забава. Детските натпревари за Денот на вљубените треба да ја пренесат атмосферата на празникот, но да не бидат банални. Исто така е неопходно да се земе предвид можната срамежливост на децата, како и лични допаѓања и не и се допаѓа. Како пример, им нудиме на нашите читатели неколку сосема невини, но интересни натпревари за еден ден во љубов кон учениците.

Натпревари за денот на вљубените за средношколци

На учениците не им било досадно, многу е важно детално да се размислува за сценариото и да се земе предвид возраста на децата. Натпреварите за Денот на вљубените треба да се совпаѓаат според возраста. За средношколци може да биде повеќе возрасни, кул натпревари. За деца од 5-6 години, натпреварите мора да бидат во форма на игра.

Високи ученици можат да ја проценат нивната сила и да одат на натпревари со возбуда.

Конкуренција "Сними ја шапката на пријател", каде што треба од страна на командата, со десната рака за да можеш да ја задржиш шапката на главата и во исто време да се обиде да го симне капачето од противникот кој е во исти услови. Или натпреварот со топки: "Среќен танц": секој учесник е врзан за десната топка, треба да ја зачувате топката и да ја пукнете топката од пријател.

Стрели на Купидон

На ѕидот висеше целта во центарот на целта - срцето. Секој играч има три Дартс. Предавачот ги објаснува правилата на играта: "срце прободено со стрела на Купидон е древен симбол на љубовта. За да го привлечете вниманието на принцот Шармантен или убава дама, треба да стигнете до срцето кое се наоѓа во центар на целта. Најдобрите стрелци ќе ги посветиме на витези, а најпопуларните дами ќе добијат титула главен киднапер од срцата на мажите ". Секој играч има три обиди да го пробие срцето со стрелка на Купидон - стигне до центарот на целта.

Те сакам. без зборови

Воведникот вели: "Понекогаш зборовите не се доволни да ги изразат сите наши чувства за саканата личност. Во такви случаи потребно е да се свртиме кон јазикот на гестови и изрази на лицето - понекогаш нашите гестови и постапки може да ни кажат за нашите чувства повеќе од зборови Да се ​​обидеме да се објасниме во љубов без зборови. "Презентерот им дава картички на играчите, на кои се напишани поговорки, изреки, извадоци од песни и песни за љубовта. Играчите се обидуваат да објаснат со гестови што се напишани на нивната картичка, и сите други се погоди.

Јас сакам. себе

Оваа игра е погодна за мал број луѓе. Неколку играчи (не повеќе од четири) добиваат огледало. Задачата на секој од нив - гледајќи во огледалото, кажете им десет комплименти. Во овој случај, не можете да се смеете и да повторите. Играчите се менуваат и кажуваат себеси комплименти и признаваат дека сакаат да ги сакаат, а остатокот ги запираат и се обидуваат да се смеат со своите коментари. Победникот е оној кој успеа да каже десет пофалби за себе, никогаш да не изгубил, без да се повторува и да не се смееше.

На овој натпревар ќе треба да се подготвите однапред - да печете бисквит со белешки. На секоја белешка треба да се напише одредена задача, на пример: "Кажи комплимент на соседот лево", "Признај да сакаш без зборови", "Брзо напишете 10 љубители на светската литература", итн. Секој играч избира печенушку и ја извршува задачата наведена во белешката што ја добил. Ако играчот одбие да ја изврши задачата, остатокот од нив излезе со фантом - нова задача. Колку повеќе бисквити ќе се пече, толку подолго, позабавно и интересно ќе биде играта.

Мелодија на љубовта

Овој натпревар е аналоген на сите познати ТВ шоу "погоди мелодија". Играчите се поделени во две екипи. Фасилитатор поставува различни љубовни песни, а предизвикот на играчот е да се погоди уметникот и насловот на песната. Тимот што прво ја претпочита песната добива една точка. Победникот е тимот со најмногу поени на крајот на натпреварот.

Среќно срце

За оваа игра треба да ги соблечете сите играчи во неколку тимови. Од реквизитите ќе ви бидат потребни големи срца, отсечени од хартијата, од бројот на тимови и многу мали срца со различни бои и големини. Секој тим добива едно големо срце и пакет со малку срца. Тимовите за задачи - со помош на мали срца, го ставаат големото срце на среќно лице (насмевка, нос, очи, итн.). Тимовите имаат 5 минути за да ја завршат оваа задача. По овој пат, лидерот го одредува најсреќното срце.

Тука ваквите игри и натпревари можат да се одржат на Денот на вљубените во училиште.