Секој знае дека Нова Година не само што подготвува одредени јадења и ја красат просторот во бојата на темата. Многу често сите сакаат да дојдат во костум. Особено различни костуми како деца, кои треба да ги носат не само на одмор, туку и било кој друг ден за да се претстават себе си на злото змеј-здив. Земјата на Советите нуди да се шие за бебенова година костим змеј.

Се разбира, костимот за змеј за деца е лесно да се шие. Главната работа е да имате малку трпеливост и имагинација. Значи, што е потребно за да шиеме новогодишна носија со свои раце?

Ќе ви бидат потребни следниве материјали :

  • главната ткаенина (најчесто се користи зелена ткаенина, но може да зема која било друга боја)
  • контрастни свилени гради, грб и грива (нудат беж)
  • плетенка беж
  • тешко мрежа за шила, грива и качулка
  • транспарентна ткаенина за крилја
  • ткаенина за поставата
  • грејач за обликување на опашката, шила и дополнителен волумен на абдоменот
  • змија одговара на бојата на костум
  • две лепливи ленти
  • нишка во боја на костум

Фондацијата на секој костим е комбинезон. Се разбира, за производство на комбинезони Ви треба шема на змеј костим. За таа целможе да ги користи пижамите на вашето дете како шаблони. Можете исто така да ги користите обрасците кои се дадени на нашата веб-страница.

Врз основа на растот на Вашето бебе, пресметајте ја количината на ткаенина потребни за да се шие новиот костим за змеј. Значи,за повеќе од 100 см е доволно за 1.5 метри од главната ткаенина. Користете постава, така што костимите не се држат до телото и изгледаат пообемно.

Шијте ги сите четири дела од костимот:предните и задните делови, ракавите. Пред, вметнете змија, со која можете да заштедите костим. Оставете го седиштето да го вметнете опашката и врвот на змејот.

Решетниот чешел за да произведе многу лесно.Во чешел сакате да вметнете само тврд решетката. па тој не е скршен. Ноопашката е полнета со тенка изолација. Да се ​​направи костимот на змејот веројатен, чешел се вметнува не само по должината на грбот, туку и опашката.

Се разбира, она што змејот абдомен без светлина?Користете ја овална како модел за абдомен. Свиткајте ја овалната и железо неколку ребра за да го имитираат вистинскиот стомак на змевот. На стомакот на костум беше обемна, само ќе треба да го победи со истата тенка изолација.

На дното на ракавите, вметнете ги крилјата со проѕирна ткаенина. За симулирање на наборите на крилјата, можете да користите беж плетенка. Водете го плетенка од иста точка од пазувите.

На хаубата потребни за да се шие доста тешко да се задржи во форма. Затоа, таа се вметнува во цврста решетка. Под решетката не е инјектирана, пожелно е да се направи поставата на аспираторот доволно стара. Така, аспираторот ќе се состои од четири слоја: поставата, дебела постава, решетката, предниот дел на аспираторот.Свитувањето на сите четири парчиња може да се вметне во коските и ноздрите на змејот. Canines може да се направи на ист начин како трње.

СегаВие само треба да го красат хаубата со боцки и грбот. Чешел веќе знаете како да шиете. И шила го прават тоа многу едноставно. Доста е решетката за да се направи конус кој е полн со памучна волна. Конус иста големина сакате да се шие беж ткаенина и се облекуваат на врвот на мрежата. Сега само треба да шиете шила.

Ако не може да се пофали со добра способност да шие,може да направи тежина нова змија костим. Тоа ќе се состои од наметка со качулка. Исто така, на неа се крилја и чешел.

Кога ќе шиеш новогодишен костим за змеј, вашето дете може да учествува во карневалот. Впрочем, карневалот на змејот не се разликува од Нова Година! Покрај тоа,костимот на змејот може да биде дополнет со белезници и меки влечки во тон. Користејќи дебела ткаенина, може да се шие на нивните канџи.