ДоВелигден. празникот на Воскресението, бујната традиција за печење колачи, го прават Велигденското сирење и, се разбира, да наслика и да обои јајца. Сепак, во прилог да се подготват празнични јадења за Велигден маса, потребно е да се грижи и за дома декорација.Занаети за Велигден. на пример, како венец од јајца, совршена внатрешна декорација.

Венец од јајца е одличен занает за Велигден.Венецот може да биде дел од поставувањето на вашата празнична маса. тие можат да направат ѕид. Во западните земји, како венци се користат и за украсување на влезните врати. Изработка на венец од јајца со свои раце не е тешко.

Патем, во редда се направи венец со јајца. не е неопходно да се користат вистински пилешки јајца, и покрај тоа, занаетите за Велигден можат да бидат направени од разновидни материјали што се при рака: шарени волнени навои, бели крпи и кожа, жица, пена и сл.

За производство на венци на јајца, постојат различни начини. На пример, за да ги произведувате овие занаети за Велигден, можете да се држите до жичената основа на различни украсни материјали и насликани јајца. Наедноставен венец од јајца  можете да го направите тоа.

Првотреба да подготвите 12 јајца, подеднакво бели и кафеави. Јајцата треба внимателно да се измијат, потоа нежно да ги прободат секој од двете страни и да ја издуваат нивната содржина. Следно, подгответе ја жицата. За да го направите ова, од серпентина на жица (треба да биде доволно густа) приближно отсечени 1 m. Отсече парче жица треба да се свитка во прстен. Јајцата треба да се наведнуваат на добиениот жичен прстен, наизменични бои.

Понатамутреба да ги подготвите лисјата за овој DIY за Велигден. За да го направите ова, исечете го палтото хартија на парчиња со големина приближно 6x10 см, а потоа исечете ги листовите од хартијата. Од секој пар на празни места ќе биде по еден лист. Откако е потребно да се земе жица (тоа треба да биде малку подебели од оној што се користи за основата) и се сече на парчиња со должина од околу 7-8 см.

Следисекое парче сече жица натопено во лепак за околу половина од должината  а потоа лепило на жица од едната страна на празни лисја, така што жицата се формира како главна жица. Исто така, треба да ги залепите празнините и да ја оставите другата страна на жицата. Така, на секој сегмент од жица ќе има две лисја.

Секој пар од лисја мора да биде прикачен на прстенот меѓу јајцата. жица со лисја доволно за да се заокружи околу жицата на основата, а потоа направи неколку "пресврти" за да се поправи позицијата на лисјата. Сега останува да се отсече вишокот жица и да се поврзе прстенот со леплива лента. Точката за поврзување може да биде украсена со убава лента или јамка. Таква статија за Велигден како венец од јајца е подготвена.

Занаети за Велигден, направени со свои раце, не се само прекрасна декорација за празничен ентериер, туку исто така можат да бидат прекрасни подароци за пријателите и семејството. На пример, направени со свои рацевенец од јајца  Можете да го презентирате како подарок ако одите на Велигден за посета.