Ако си купил костим за Дедо Мраз и немаше брада таму, или имаш капа и немаш доволно за целосна слика, не брзај да се налутиш. Ние ќе ви кажеме колку едноставно, брзо, без многу напор и трошок, без користење многу материјали за да го направите овој составен дел од сликата себе. Можете да користите различни материјали, кои сакате да ги вкусите, изберете најпогодни. Користете ја инструкцијата чекор-по-чекор со фотографијата подолу. Тоа е многу брзо и лесно.

За да работите, треба да:

  • Парче бела ткаенина (дебела ткаенина: кадифе, лав однадвор, вештачки, велур, филц, лој, итн. (Кој било ваш избор, не мора од списокот))
  • гума
  • ножици
  • молив
  • теми (бела)
  • игла (машина за шиење)

Чекор по чекор инструкции:

  • Земете го подготвеното парче бела ткаенина, наведнувајте го на половина и цртајте врз неа со молив. Големината на моделот зависи од големината на вашата иднина брада. Зедовме 20 * 15 (за тинејџер). Вие во зависност од нејзината големина го направите саканиот модел.
  • Откако ќе се нацрта на свитканите ткаенина шема, се движи кон неговиот сече. Исечете, добиваме мазна брада со посебен мустаќ. Како што ја преклопивме ткаенината, десната страна на брада ќе биде огледална слика од левата страна.
  • Потоа ги зашивме рабовите на нашата палка, кога оваа индивидуална брада трансплантирана до базата по неа одделно протрочите или prochem. И последниот чекор ќе биде шиење на еластиката на грбот. Големината на бендовите ќе зависи од големината на главата.

Нашата необична брада е подготвена! Можете да ја облекуваат и да одат на одмор!

Сега ќе ви кажам за неколку други начини да го направите потребниот и составен дел. Користете што сакате. Малку време и сè е подготвено!

Брада од перика:

За ова ни е потребна бела перика или шеврон. Можете да го користите користење на коса curls кадрици, или да ги остави исправен, користете кадрава производ. Како и во примерот разгледан детално, треба да биде еластичен. Исечете го до краевите на периката, така што нашата брада цврсто се држи на главата и не паѓа (како што е за шиење што го разгледувавме погоре). Оваа перика ќе треба да ја намали саканата форма (брада). Можете да ги преземете наместо перика или клип за клип во фалсификувана коса бела. Ќе треба да се отсече косата од пиновите, и да шие еластична.

Брадестиот, преку употреба на волна:

Со помош на памучна волна, можете исто така да ја дополниме опцијата што ја разгледавме во детали. За да го направите ова, лепи или шие бели нишки од памучна вата на целата површина на ткаенината. Производот е подготвен!

Брадестиот користеше крзно:

За да го направите ова, ќе треба да исечеме квадрат од вистинските големини од вештачко крзно (од уво до уши ширина, од усните до градите, должината). Потоа сече една мала дупка во форма на лента за устата, под плоштадот заоблени со ножици. Потоа, пресечете ја еластичната лента од вистинската големина (така што брадата да не падне - на задниот дел од главата од мерењето на увото до увото) и да се шие на работното парче.

Брада направена од јаже:

На овој начин, како памучна волна, можете да го дополните деталниот метод за производство што е разгледан погоре. Ние го земаме лененото јаже, можете да го користите и другиот и да го расклопите во посебни низи. Кога ќе бидат разделени, тие ќе останат волни. Исусете ги со бела тема или лепило на работното парче од ткаенината. Зад гумениот бенд ќе ја задржиме брадата.

Хартија брада:

Земеме листови од бела хартија. Се сечеме со ленти (тестенини), така што 1cm-2cm останува до крајот на хартијата (работ). За да ја направиме нашата брада бујна, правиме околу 5-10 заготовки, шиеме еден слој од друга со слоеви (бела нишка за преостанатите ленти во 1 см-2 см.). За да ја направиме нашата брада кадрава, ги вееме исечените ленти на молив. Ние ги шиеме врзаните групи на лента од ткаенина од бела нишка, а потоа до ткаенината на еластична лента, така што нашето работно парче се чува на глава.

Изберете го вашиот начин и производство. Секој од нив е лесен и брз на работа. Ви посакуваме среќа! Стани уникатен и оригинален Дедо Мраз!