Ако мислите дека тоадеца фитнес класи   за ништо, тогаш се заблудуваш. Колку побрзо некој почнува да работи на себе, толку помалку има здравствени проблеми во иднина. Многу фитнес клубови веќе имаат распоред на часови под "Фитнес за деца".

Оваа програма ја корегира позицијата, ги спречува рамните стапала и проблеми со мускулно-скелетниот систем, го зајакнува кардиоваскуларниот систем, промовира координација, сила, флексибилност, издржливост, чувство на ритам, уметност и е прекрасно, интересно поминување на времето за вашето дете.

Искусни фитнес инструктори ги прават часовите забавни и возбудливи, така што на вашето дете нема да му биде здодевно. Светли и позитивни емоции, радоста за надминување на тешкотии и пречки, интересна комуникација и нови пријатели е уште една нецелосна листа на она што го чека мал спортист во ѕидовите на фитнес клубовите. Класите вклучуваат елементи на кореографија, гимнастика, аеробик, различни танцови стилови, јога и боречки вештини.

Компетентно составенпрограмата за обукане обезбедува само хармоничен развој и зајакнување на телото на детето, туку исто така го учи да работи во тим, да комуницира со врсници и возрасни. Во зависност од возраста, обуката едноставно може да има различни форми. Фитнес за деца за 3-5 годишна возраст е едноставна, но многу корисна и ефикасна вежба која се изведува во форма на игра.

За малите   постојат посебни видови на детски аеробик: ѕверот-аеробик - имитација на движења на животни, лого-аеробик - вежбање со истовремен изговор на звуци и четиристи. Немирни за 6-10 годишни момчиња и девојки се појавуваат часови и возбудливи спортски игри. При работа со адолесценти 10-15 години, акцентот е на желбата на секој тинејџер да се појави постара. Тие се нудат различни часови за танц и речиси класи за возрасни.

Исто такаинструкторите за детска фитнесги учат своите играчи да пливаат, се искачуваат на вертикални површини (качување по карпи), се возат велосипед и ролерки. За разлика од различни спортски секции, фитнес исклучува појава на професионални повреди, покрај тоа, психата на детето не е повредена, - тој не се чувствува како неуспех ако не успее.

Главниот принцип на обука за деца   е, се разбира, безбедност. Наставната програма тука е дизајнирана со посебна грижа при изборот на вежби направени од високо квалификувани инструктори, спортска опрема во салата е погодна и безбедна, медицинскиот мониторинг се спроведува континуирано, капацитетите за обука со деца ги исполнуваат сите санитарни и хигиенски норми.

Секоја година се зголемува бројот на деца кои не посетуваат предучилишни установи и затоа не добиваат доволно физичка активност. Иако, ако детето оди во градинка или училиште, во повеќето случаи, поради недоволно финансирање, недостаток на искусни специјалисти и опрема, физичкото образование не е на највисоко ниво, а камоли индивидуалниот пристап кон бебињата. Децата секогаш се стремат да бидат во сите слични на своите родители, да ги имитираат, да земат активно учество во нивните животи.

За момцитефитнес клубЕ сериозен чекор кон изгледа дека е повеќе зрел и независен, да биде убав како мајка и тато. Затоа, бидете најдобар пример за вашите деца, всадете во нив љубов за спорт и физичка активност, научете им за здрав начин на живот, така што во иднина вашите синови и ќерки ќе ве воодушеват со нивните успеси и достигнувања.