Тоа е тревни растенија кои припаѓаат на семејството Зелка. Таа е повеќегодишна, чија висина варира од триесет до осум сантиметри. Почнува цветни на силување во пролетта - на крајот на сезоната. Што се однесува до нејзините млади лисја, тие се одликува со запален вкус. Благодарение на пријатен мирис, тие можат да се користат не само во областа на традиционалната медицина, туку и во готвењето.

Arugula - билка и суров мед

Во прилог на фактот дека тоа е многу широко се користи во медицината, исто така се користи во други индустрии. Значи, луѓето ангажирани во производството на мед, тврдат дека оваа лековити растенија излегува одличен мед. Во исто време, производството на пекарски производи, како и кондиторските производи, користи квалитетно масло извадено од семе од силување. Што се однесува до медицинската индустрија, тука станува збор за традиционална медицина, бидејќи традиционалниот не го користи ова лековити растенија како дел од лекови.

Каде расте кречка?

Расте на територијата на Европа, Русија, Јапонија, Австралија, Северна Америка и Нов Зеланд. Затоа, експертите го нарекуваат "космополитско растение". Обично се наоѓа во шумата, во близина на водни тела, во близина на патиштата, во грмушки од разни грмушки. Понекогаш овој претставник на медицинската флора може да најде место дури и во близина на депонии за ѓубре.

Кои се лековите карактеристики на растенијата?

Ескадрон може да помогне во следниве случаи:

 • со хроничен замор (или, како што велат во науката: астеничен синдром)
 • додека недоволно внесување на витамин Б со
 • кога се нарушува функционирањето на нервниот систем
 • ако намалена нормална сексуална активност.

Во однос на нервните нарушувања, тука силувањето е помошна алатка дури и при терапија на парализа и епилепсија. И иако таа, се разбира, не е во состојба да се справи со таквите сериозни заболувања, со одреден корисен ефект, сепак, фабриката прави.

Дозирани форми

Ако зборуваме за оние делови од фабриката што се користат во народната медицина, тогаш ова:

Бербата се јавува во текот на цветниот период, а собраната и сушената трева може да се чува не повеќе од една година. Од него е подготвена инфузијата, која на човечкото тело врши ефект на таков план:

За да се подготви инфузијата, ни требаат:

 • сува трева
 • се исецка
 • разредете една лажица лажица сецкани горчлив треска чаша вода
 • оставете неколку часа
 • затегнете го со помош на газа (потребен е материјал пред да се преклопи до неговата дебелина е во неколку слоеви)
 • додадете вода (износ на крајот да го добиете оригиналот).

По завршувањето на сите фази, инфузијата може да се конзумира. Тој пие четири пати на ден дваесет минути пред да почне да јаде. Во еден момент треба да пиете една четвртина чаша. Оваа инфузија помага:

 • во процесот на производство на сперма
 • во случаи каде што се намалува сексуалната активност
 • ако сте претрпеле неврастенија
 • кога постои Општа слабост
 • со такви болести како капки, мозочен удар, епилепсија, скорбут и парализа.

Ако се жалите на општата слабост, тогаш доаѓа чај од силување, што ќе даде нова сила.

Луѓето кои се добро обучени за народни рецепти знаат дека силувањето може да се користи не само од себе туку и во комбинација со други растенија - кантарион, мудрец, коприва. Неопходно е да се комбинираат сè, така што пропорциите се еднакви. Кога ќе ги измешате овие растенија, истурете ја мешавината (една лажица) со врела вода (една чаша). Таа мора да се внесе во четириесет минути, по што мора да се филтрира. Пијте двапати дневно (половина од стаклото). Лекот треба да се земе дваесет минути пред почетокот на оброкот. Терапијата трае три недели.

Ако сакате да се обидете за силување за медицински цели, има добри вести: практично нема контраиндикации за неговата употреба. Внимание со тоа треба да се однесуваат само на оние кои имаат зголемено крварење. Немојте да се занесувате со тоа кога имате камења во мочниот меур и бубрезите. Во останатите случаи, ќе се лекувате без да се грижите.