Романтични прстени или кадрици непослушен? Со некои мали трикови на мажи, дури и сопственикот директно од природата, косата може да си го дозволи тоа. Традиционално, коса curler, се применуваат curlers или Curling железа - Curling.Како да ветер косата на Керлинг железо?   Корисни препораки ја поделија земјата на Советите.

За да ја ветерот на косата со Кружево железо е брзо и лесно, а со тоа и многу популарен метод на косање во кошули. Од curlers се бара да измамник на вашата коса, тогаш треба да чекате доста долго додека кадрици "грабнат", и откако ќе треба исто така да ги отстраните curlers, за да не ги уништи кадрици. Со Curling многу полесно.

Електро-sneeze-ployka влијае на косата со високи температури.Под влијание на температурата косата е лесно да се прифати потребната форма   и можеме да го чуваме доволно долго. Ако користите специјални производи за стилизирање, ефектот на железо што е направен со користење на Curling железо, може да биде многу долг.

За да ја навезете косата со виткање, мора да ја измиете и исушите косата. Curling Curling се изведува само на целосно сува коса! Потоа нанесете термозаштита за коса - тоа ќе го спречи оштетувањето на структурата на косата под високи температури. Не производи за стилизирање, како муса или спрејови на косата не е потребно.

Како да се ветер коса со Виткање железо, ќе зависи од карактеристиките саканата фризура. Значи,со помош на виткање железо можете да креирате тесни кадрици, меки бранови на светлина, "чипови"   итн За да се заврши фризура, можеби ќе треба да измамник на Curling сите коса или само некои насоки.

Ако ви треба да навивам со Curling сите коса,удобно прво ја дели косата на неколку главни области. Преку имагинарна линија од уво до уво низ највисоката точка на главата треба да се чеша репродакот за да се подели косата на два дела. Долниот дел од окципиталниот дел.

Горниот дел треба да се подели на неколку зони. За да го направите ова, сите исти чешласти опашки треба да направите странично разделба на двете страни на главата. Одмаглувањата се од врвот на фронталните корени до разделбата која ги одвојува горните и задниот дел на главата (ова раздвојување се нарекува и сагиттало). Во резултатот, горната зона е поделена на три зони: фронтални-париетални и две временски зони. Косата во секоја од добиените зони треба да биде фиксирана со прицврстувач-рак или барето-клешта.

Откако косата е поделена, можете да продолжите директно до ликвидација на косата на виткање на железо.Ние мора да тргнеме од тилот. Косата на окципиталниот дел мора да биде одделена со една или повеќе хоризонтални делови - во зависност од тоа колку сте цврсто треба да добиете кадрици. Подевките на косата се помали, толку послабо добивате Перм. Во просек, само дебелината на жиците е еднаква на околу 2 см.

Завршете ја косата со Кружево железо се изведува секвенцијално од дното на врвот до врвот. За да започнете ликвидација, треба да земете влакно (само 2-3 см) понизок хоризонтален ред на косата од окципиталниот дел ида се кандидира на навиват како што следува.

  • загреана Виткање кое е поставено вертикално на корените на косата (потребно е малку да се повлече од корените, за да не се изгори скалпот)
  • подготвената влакно на косата да се однесе до врвот и да се повлече нормално на корените
  • кликнете на рачката на стегачот на Виткање железо и спирала заврши брава на Керлинг железо од корени до краеви
  • откако ќе се наведна влакната, се ослободува рачката на менгеме, влакната ќе биде фиксирана
  • по не повеќе од 20 секунди заклучување треба да биде внимателно да се промовира.

Овој пристап треба да биде доследенда се вее косата со Керлинг железо. Секоја влакно е завршена, можете да ја попрскате со спреј за коса. Кога целата коса е повторно рана, можете да ја попрскате со спреј за коса, а потоа можете да почнете да ја формирате наменетата фризура. После тоа убави кадрици се подготвени!